Loopje na Bos Cross

Vandaag weer een stukje gelopen na de Bos Cross van zondag. Het ging redelijk goed. Ik wilde iets sneller dan Z1 lopen maar dat weer mij al snel afgestraft want na 16 minuten moest ik even stoppen en rekken. Ik ging daarna verder op een wat langzamer tempo… toch weer naar Z1 en dat ging goed. Na opnieuw 16 minuten weer even gestopt, (inclusief plaspauze) en de laatste 20 minuten naar huis weer in een tempo zo rond HF 145.

Maandagmiddag was ik bij Corné, de Fysio, waar ik vertelde dat de pijn in mijn enkel zo goed als weg was maar dat ik nu last had van een pijnlijk scheenbeen. De pijn gaat dus als het ware van achter naar voren.. brrr… klinkt als een Shin Splint… beenvliesirritatie.. Corné ging even lekker aan de slag op de pijnlijke plek.. en dat is niet echt fijn. Een goede oefening hierbij is het staan op de bal van je voet (op een kleine ophoging) en te steunen op het pijnlijke been. Langzaam met de hielen naar beneden te zakken (2 sec) en daarna recht omhoog (bijna op je tenen gaan staan). Hiermee verstevig je je kuitspieren.

Morgenochtend ben ik weer bij Corné.. eens kijken wat de volgende stap is.

O ja, als uw Polar Footpod rood gaat knipperen is het tijd voor een nieuwe AAA batterij.. morgen maar even een batterij’tje scoren..

>