Leuke tweetup-run in Drenthe

De TT-Run komt er aan! A.s. zondag worden er weer rondjes gelopen op het circuit in Assen. Toen Mrs. RR hoorde van mijn loopplannen hier in Drenthe stelde ze voor om er een weekend weg van te maken. Goed plan!
En zo zitten we nu hier een in leuk huisje in Het Drouwenerzand, voorzien van alle gemakken waaronder gratis internet… en zo kan ik in ieder geval even dit verhaaltje tikken.

Ons tijdelijke huisje in Drouwen - mooi en compleet

Het Drouwenerzand heeft een klein attractiepark en terwijl de kids zich vermaakten konden Mrs RR en ik lekker in de zon relaxen. Heerlijk rustig in de natuur van deze mooie provincie. Voor morgenochtend had ik een loopje op de planning maar helaas kon mijn leuke loopdate niet doorgaan dus moet ik wat anders verzinnen. Gisteravond had ik via afstandmeten.nl als een route van ongeveer 10 km gemaakt in deze omgeving en ‘m overgezet naar mijn Forerunner 310XT maar alleen lopen in een onbekende omgeving is zo saai… dus wat doe je dan? Juist, twitter! Om 17:00 uur gooide in dit bericht op de TimeLine: “Welke tweep (m/v) heeft er zin in een rondje Drouwernerzand in Drenthe vanavond? #hardlopen #rustigtempo ”

Niet veel later reageerde @JanvanWieren. Hij volgt mij op twitter en leest regelmatig mijn blog en zei dat het wel een stukje met mij wilde #buitenspelen zoals ik het hardlopen op twitter altijd noem. Een paar uur later ontmoette ik Jan bij de ingang van het park. Best gek, ik volgde Jan nog niet op twitter en zo gingen we, als twee vreemden, samen op pad over de route die ik in mijn Garmin had staan.

Zonsondergang in de bossen van Drenthe

We liepen richting het bos wat hier vlak bij ligt en ook nu weer is het bewezen. Hardlopers zijn gewoon hele gezellige en sociale mensen. Onderweg hadden we het over van alles, de diverse wedstrijdjes zoals de Berenloop, trainingen, de omgeving maar ook Garminlessen. Vele dingen die ik vertelde wist hij al van mijn blog… moet ik dan toch echt minder gaan schrijven? hihi.. Voor we het wisten waren we al weer dik een half uur onderweg. Eigenlijk zit ik nog in mijn marathonrust week maar het tempo was ontspannen. Jan heeft een mooie lange pas, kan daar wel van genieten als iemand zo makkelijk loopt. Het lopen door het bos is mooi, heel iets anders dan die polders in Zuid Holland. We volgende keurig het lijntje op mijn Garmin tot we bij een groot hek midden op de weg uit kwamen… dat werd een stukje over smalle bospaden maar zaten gelukkig weer snel op de goede weg. Onderweg zagen we nog herten vlak voor onze neuzen voorbij rennen. Ik probeerde nog een foto te maken maar ze waren te snel voor ons 🙂

... en toen konden we niet verder... tijd voor de smalle bospaden

De laatste kilometers terug naar het park gingen langs de N34, nou ja, in het bos parallel aan de N34. De route in mijn Garmin gaf aan dat we ergens de N34 moeten oversteken maar wij liepen steeds dieper het bos in… tijd voor een alternatieve route dwars door het bos richting de juiste weg. Dat werd even spannend, hekken, prikkeldraad, geulen.. daarna de N34 oversteken (heeeel goed opletten) en toen weer hekken en prikkeldraad maar gelukkig vonden we ook hier weer een ingang en kwamen weer uit in het park. Een vriendelijke voorbijganger nam nog even een foto van die twee hardlopers die Drouwenerzand onveilig maakte en daarna nam ik afscheid van Jan. Een hele leuke, gezellige loop. Wat is twitter toch geweldig! 12,7KM in 1:12 uur. Dank voor je reactie op mijn oproep en de leuke loop Jan!

Een leuke spontane tweetup-run met Jan>