De Hardlooptas van ISG

Gistermiddag heb ik gelopen met de Hardlooptas, een vinding van een aantal studenten van de Hogeschool Rotterdam. Running Hans heeft er al eerder over geschreven en door zijn berichtje heb ik ook de hardlooptas besteld. Ook triatleet Aad is een tevreden gebruiker van de hardlooptas.


20090624-hlz-rug.jpg 20090624-hlz-voorkant.jpg
comfortabel en handig

De hardlooptas ziet er meer uit als een klein rugzakje. Met een vakje voorop voor je telefoon of mp3 speler inclusief een lusje aan één van de banden om je hoofdtelefoondraad doorheen te steken. De achterzijde is in verticaal in tweeën gedeeld. Links heb je een groot vak (met rits) en rechts zijn 2 grote vakjes en 1 klein vakje gemaakt die ook weer met een rits afsluitbaar zijn. Doordat de hardlooptas van hoogwaardig lycra is gemaakt kan het zelfs tot 600% uitrekken waardoor je genoeg opbergruimte hebt.

De tas is voorzien van reflectiestrepen aan de voor en achterzijde waardoor je dus geen veiligheidshestje hoeft te dragen maar het grote voordeel van de tas is dat je nu gemakkelijk wat dingen kunt meenemen. Een bidon kan natuurlijk ook. Tijdens het lopen kun je deze natuurlijk niet pakken… probeer maar eens rits op je rug open te maken terwijl je hardloopt maar voordeel is wel dat de hardloopzak niet “heen en weer danst”. Door de elastische vorm blijft hij goed op zijn plek en ik heb er tijdens het lopen geen last van gehad.. ook niet van de warmte, en dat was het gisteren. Doordat het oppervlakte van de tas vrij klein is krijg je geen grote zweetplek op je rug.


20090624-hlz-reflectie.jpg 20090625-hlz-inhoud1.jpg
Velig op pad en genoeg ruimte voor de belangrijkste dingen

De tas weegt bijna niets en is een handig hulpmiddel als je eens iets mee wilt nemen tijdens het hardlopen. Iets te eten, drinken, een camera, sleutels, ID of een kaart van de omgeving. De tas voel na gebruik vochtig aan door het zweet maar de inhoud van de tas blijft droog.

Meer info vind je op de site van Innovation of Sporting Goods waar je de hardlooptas ook op kunt bestellen (E 24,95)

aanvulling nav reactie Pieter J: Een bidon kun je makkelijk in de tas kwijt. Ik had er gisteren eentje in een van de kleine vakjes gestopt en geen last ervan gehad tijdens het lopen.

>