Hersteltijd 300 dagen

Vanochtend was ik bij Corné, mijn fysio, voor een controle van mijn knie. De laatste tijd gaat het beter voor mijn gevoel. Heb eigenlijk geen pijn maar knie is nog wel gevoelig. Ben ook weer lekker aan het lopen maar laat pittige trainingen, zoals plotselinge versnellingen achterwegen. Corné vroeg naar mijn plannen en ik vertelde dat ik begin mei wat kort werk wil gaan doen, 5 en 10KM snel en dan 16 mei de halve van Leiden, als haas voor Sylvia.

Terwijl hij mij aanhoorde tekende hij een horizontaal lijntje. Aan het beging: Dag 1 en aan het einde Dag 300… verschrikt keek ik er naar.. “Wat bedoel je met Dag 300!??”
Corné: kraakbeen herstelt vanzelf maar dat heeft veel tijd nodig. In het ongunstige geval 300 dagen… Kijk, jij zit nu hier, onder de lijn en je moet weer boven die lijn zien te komen. Als je over twee weken alweer heftig aan de slag gaat zul je je herstel niet positief beïnvloeden… De rest van de uitleg zal ik jullie besparen.

In het kort: ik mag, nee, ik moet blijven lopen. Ik mag 4 x per week trainen maar heftige tempowisselingen zijn uit den boze. Ook mag ik op wedstrijden NIET op wedstrijdtempo lopen en ik heb 6 knie-oefeningen meegekregen die ik elke avond moet doen en daar ben ik minimaal 20 minuten mee bezig…
Over 4 weken mag ik weer bij Corné terugkomen…

pffff… je begrijpt dat het niet mijn dag was vandaag.. daar kwamen nog wat andere dingen bij die ook niet leuk waren dus 15 april 2010 gaat te boek als officiële (en twitterloze) baaldag

Licht kreupel haasje biedt zich aan

Wat ga ik doen? Ik ga gewoon naar mijn geplande wedstrijden toe…. ze zijn mij veel te leuk dus die wil ik niet missen. Ik heb geen toestemming om op topsnelheid te lopen maar ik kan natuurlijk wel hazen… en ja, dat mijn voorkeur bij dames hazen ligt, dat is bij iedereen wel bekend. Misschien moet ik maar eens een shirt laten bedrukken: “Pacer for rent” maar ja.. snappen de dames dat dan wel in de juiste context?

>