Langzaam lopen en een vreemd individu

Het is alweer 23:49… veel te laat om nog te bloggen… maar ja, de twee uur duurloop moet even in kaart worden gebracht.

De dag begon met (om en om) uitslapen. Ik sta met de kids op, zo rond 07:00 uur en kruip, als Miranda twee uur later naar beneden komt, weer mijn bed in tot 11 uur. De rest van de dag was het klussen en inpakken in huize Meijer… deze week beginnen we langzaam met de interne verhuizing.

Om 20:30 ben ik vertrokken voor een duurloop van 2 uur in het langzame Z1 tempo (130 – 140 hartslagen/minuut). De regen van vandaag was verdwenen maar er stond wel een straf windje! Tijdens de loop door de polders van Ter Aar, Bovenland, Langeraar, Rijnsaterwoude en Woubrugge beukte de wind er flink op los.


Langeraarse Plassen
Langs het water in Langeraar was het schuin door de wind lopen

Het lopen in Z1 gaat niet echt rap. Ik kwam, ook door de wind, niet boven de 8,7 KM/u gemiddeld uit… nou ja, ik houd mij netjes aan mijn schema.. ook al is het een slakkegangetje.

Na 1:30 uur liep ik via de randweg van Woubrugge terug naar Alphen a/d Rijn toen op het fietspad mij een man op een fiets in haalde. Hij reed op een eenvoudige mountainbike zonder licht, niet slim op zo’n donker fietspad maar dat doe er wel meer.. maar.. het vreemde was dat die vent een brommerhelm op had. Als hij nou zeer stevig door zou fietsen kan ik die helm begrijpen maar ik kom ‘m, met mij langzame loop bijna bijhouden. Een kwartier later haalde hij mij op een andere weg weer in en bleef 300 meter verder op stilstaan… wat hij daar deed en waarom hij een helm op had weet ik nog steeds niet…


Liever zo eentje met helm
Waarom kom ik ze nou niet <%popup(20070107-lekkermethelm.jpg|482|723|zo)%> met helm op tegen??


data van de loop:
18,7 KM, looptijd: 2:09 u, Gemid. hartslag 135 bpm, 2017 Kcal. Het was een leuk rondje door de regio, kijk maar eens op de kaart.

>