BORN Sportvoeding met PeptoPro

Sinds een aantal weken train ik met PeptoPro… wat zegt u? Nee, PeptoPro is geen middel wat op de dopinglijst staat en het is ook geen schuilnaam van een nieuw hardloopmaatje. PeptoPro is een mix van heel kleine proteïnedeeltjes maar daar over verderop meer.


20090813-born.jpg
Sportvoeding met Peptopro®

BORN, inmiddels een bekend merk in de wereld van de sportvoeding is o.a. leverancier van diverse sportvoedingen, zoals Energybars, anti-oxidanten en isotone sportdanken. Ik gebruik de Protein Superior Recovery die je tijdens en na het hardlopen kunt gebruiken. Het poeder is verkrijgbaar in blik (440gram) en zakjes (50gr). Met die 50 gram meng je met 0,5 liter water waarna je een uitstekende hersteldrank hebt. Het licht roze drankje heeft een prettige, niet al te zoete sinaasappelsmaak en drink makkelijk weg.

Net als de Carbo Superior bevat de Protein Superior Recovery het eiwithydrolisaat PeptoPro maar wat is dat nu eigenlijk?

PeptoPro is een mix wetenschappelijk ontwikkelde peptides (heel kleine proteïnedeeltjes) die ervoor zorgt dat de proteïnen veel sneller naar de spieren worden getransporteerd in vergelijking met normaal eiwit. PeptoPro is geheel oplosbaar in water en hoeft niet verteerd te worden en zal daardoor veel sneller in de bloedsomloop – en de spieren – terechtkomen, waardoor een direct herstel van de spieren zal plaatsvinden tijdens en na inspanning. PeptoPro is ontwikkeld door DSM, één van de meest toonaangevende bedrijven in de wereld van Life Sciences. BORN Protein Superior bevordert het herstel en spieropbouw na training of inspanning. Het bevat per dosering 12 gram PeptoPro. BORN Protein Superior bevat alle essentiële aminozuren die noodzakelijk zijn voor herstel en opbouw van spiercellen tijdens en na inspanning, resulterend in een betere prestatie en uithoudingsvermogen en een sneller herstel.

Diverse atleten en teams gebruiken BORN Sportvoeding zoals: RKC Waalwijk, de KNSB, KNZB en hardloopster (Nederlands Kampioene op de 3000 meter steeple chase) Jolanda Verstraten.


20090814-peptopro.gif

De techniek achter PeptoPro is geen onzin. Een kennis van mij is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit unieke ingrediënt. Ze heeft uitgelegd dat de werking van PeptoPro wetenschappelijk is bewezen en dat het dus daadwerkelijk de spieropbouw na inspanning hersteld.

Ik geloof wel in deze techniek, na mijn trainingen, vooral de zware, neem ik standaard een halve liter BORN wat mij toe nu toe erg goed bevalt. Mijn spieren voelen goed aan, ook de volgende ochtend. Wordt PeptoPro mijn geheime wapen tijdens de Haarlemmermeer Marathon?


20090719-born-recovery.jpg
BORN Protein Superior in sachet,
verkrijgbaar bij de betere hardloopzaken

>