Kilometers maken in de heldere winternacht

Iets later dan gepland maar hier dan het verhaaltje van de loop van gisteren.

Toen ik met Michelle ‘s middags richting Scheveningen reed maakte we even een tussenstop op het 25KM punt van de loop. Daar een tasje met een fles Aquarius en een powerbar verstopt. Aan de kust van de zon genoten en Michelle op de foto gezet met de pier en één of andere smurfzappelin.


Michelle in Scheveningen
Mooi winterweer

De film, Astrix en de Olypische spelen was leuk, ook als je geen Asterix en Obelix fan bent.. zoals ik. In de film veel bekende niet-filmsteren. Zoals bijvoorbeeld bij de strijdwagenrace. Het team van Germania heeft een schitterende rode wagen waarbij de teamleider Jean Todt en de berijder Michael Schumacher is.

Eenmaal weer thuis was het na twee borden pasta tijd voor de 30KM loop. In winteroutfit inclusief mijn Buff. De route ging door de weilanden van Alphen aan den Rijn en Hazerswoude/Zoeterwoude naar Leiderdorp. Het was een frisse maar heldere avond en dat had ik wel nodig op de onverlichte fietspaden. Na 2,5 uur was ik aangekomen op de plek van de verstopte verzorging. Ik had nog twee volle flesjes aan mijn gordel maar vond het zonde om de Aquarius en de reep te laten liggen.. en dat zou ook vervuiling zijn… Het zoeken naar de tas was nog een hele opgave in het donker maar niet veel later kon de twee lege flesjes uit mijn drinkgordel vullen.

Het laatste stuk ging door Woubrugge langs een grasveld waar wat schapen een andere beesten als kleine kinderboerderij dienen toen ik plotseling wat zag opspringen… jawel, daar was hij weer, die ene kangoeroe, die ik gemakshalve maar Skippy heb genoemd!!

Nou heb ik je!! De vorige week keer had ik geen fotocamera bij mij en werd na mijn verhaal nog net niet afgevoerd met een te strak, omgekeerd jasje. Ik pakte mijn oude Nokia’tje (zonder flits) en probeerde Skippy vast te leggen… hij (of zij) bleef netjes zitten maar om 22:30 uur is het al behoorlijk donker… het resultaat:


Skippy in het donker
De staart van Skippy is toch duidelijk te herkennen…

Na ruim drie uur lopen was ik weer thuis. Het tempo was goed te doen, de hartslag, iets hoger dan ik had verwacht lag in iedergeval nog net binnen de Z1 zone. De laatste lange loop, volgende week zondag, met, zoals het er nu uitziet, Live Tracking!

30,7KM, 3:08 uur, tempo: 6:08min/km, hartslag 140bpm, 2551 KcalOntspannen duurloop van 30KM

>