Weer verder op nieuwe sloffen

Asics Nimbus 11

Mijn Asics Nimbus 10, het 3e paar alweer, zijn nu ook op. Na bijna 1300KM, 4 marathons, 8 kortere wedstrijden en meer dan 75 trainingen hebben deze schoenen wel hun best gedaan en mogen ze nu tussen alle andere schoenen… want ja, net als meerdere hardlopers heb ik wat moeite om mijn oude schoenen (8 paar of zo) weg te gooien. Vanaf nu wordt er gelopen op de nieuwe Nimbus 11.

Mijn nieuwe schoenen komen, natuurlijk, van mijn ‘huisleverancier’ Lafoot in Hilversum. Lafoot is inmiddels een bekende naam in de hardloopwereld, zeker als het gaat om gedegen hardloopadvies. Lafoot maakt voor dit advies gebruik van haar LoopLab Analyses en LoopLab voetanalyses. Deze analyses geven een gedetailleerd inzicht in je bewegingspatroon en motoriek. Op basis van deze resultaten kan de bewegingsanalist jou een goed en passend advies geven, afgestemd op je niveau, wensen en doelstellingen. Resultaat: probleemloos hardlopen! (maar ook andere sporten). Tob je zelf al een tijdje met een blessure of wil je gewoon zeker weten of je wel de juiste schoenen (en/of zooltjes/inlays gebruikt), maak even een afspraak bij de specialisten van Lafoot. Inmiddels kun je ook in Utrecht terecht voor deze analyses en binnenkort in nog meer plaatsen. Zie de Lafoot website (die binnenkort helemaal wordt vernieuwd) voor veel meer info.

Na 4 dagen rust van de Midwinter Marathon.. nou ja, rust, 50KM fietsen is niet echt een korte hersteltraining, heb ik gisteravond weer gelopen… op mijn nieuwe sloffen. De beetjes voelde nog wat zwaar. Misschien door de nog stugge schoenen of door het onwennig lopen. Zal vast niet komen door een kilo meer gewicht door het snoepen wat ik doe in mijn rustweek… ja, de paaseitjes zijn al in huize RR. Nu weer ff stoppen want de volgende wedstrijden komen eraan. Volgende week zondag de 20 van Alphen! Mijn hometown Run!! Het beloofd een mooie een gezellige dag te gaan worden. Vele toppers, nationaal en internationaal aan de start maar ook onze eigen weblogtoppers zullen aanwezig zijn… ook in het RR openhuis na afloop. Hierover zal ik begin volgende week nog iets schrijven.

Morgen volgt ook nog een leuke dag. Om 07:00 uur mag ik mij melden bij het politieburo van Alphen aan den Rijn. Nee, niet voor een taakstraf of het aflossen van een boete maar een ochtend op pad met #blauwblauw. Waarom, met wie en hoezo… dat zal ik morgenavond op mijn blog vermelden.

Fijn weekend!

>