Heerlijke ochtendloop

Zondagochtend: 07:00 uur. Een normaal mens ligt rond deze tijd lekker te slapen maar ik was al voorzichtig opgestaan en zachtjes naar beneden gedaan om een halve liter drinkontbijt naar binnen te werken en mij om te kleden voor een duurloopje. Het zag er koud uit maar wilde geen jack aandoen en koos voor een lange mouwen shirt en driekwart tight. Nog even wachten tot het wat lichter zou worden en om 07:30 ging ik de deur uit.

Het was mistig en daardoor best fris. Vroeg mij de eerste kilometer serieus af waarom ik geen handschoenen aan had gedaan en waarom het zou koud is in alleen een shirtje… maar gelukkig ben je na een minuut of 10 lekker op temperatuur. Ik stopte heel even bij het Paddegat (een meer bij Woubrugge) om een foto te maken van de Heimanswetering (een kanaal wat de Oude Rijn met het Brassemermeer verbindt)


20090927-mistheimanswetering.jpg
Mist over de Heimanswetering

Niet veel later probeerde de zon door de mistdeken heen te breken en dat leverde een heel mooi plaatje op. Ben niet zo’n voorstander om te veel te stoppen onderweg maar dit wilde ik nog wel even op de gevoelige plaat.. eh.. telefoongeheugen vastleggen. (En snel op twitter te gooien) Heerlijk om hier van te genieten terwijl je met je hobby verslaving bezig bent… om daarna weer lekker verder te hobbelen.. denkend aan leuke dingen… of helemaal niets.


20090927-paddegatindemist.jpg
Spooky Paddegat. Vrij naar de opmerking van twitteraar Monique

Nadat ik het fietspad langs het Paddegat had verlaten kwam er een hardloopster mij tegemoet die richting Leiden liep. Ze was, zo te zien aan haar drankgordel, ook bezig aan haar ochtendduurloop. Vriendelijk zeiden we elkaar gedag en ik riep haar nog na: “lekker hé, hardlopen?” waarop zij lachend “het is heerlijk” antwoordde. Langzaam verwarmde de zon de omgeving en trok de mist op. Na 16,5KM en 85 minuten later was ik weer thuis. Een heerlijk ontspannen duurloop in een tempo van 5:09min/km (11,6km/u) met een gemiddelde hartslag van 147bpm. Netjes in de Z2 zone waarin deze training moest worden gelopen. Voordeel van zo vroeg lopen is dat je de rest van de dag heb voor nog meer leuke dingen.

We wilden graag naar een bos en dan biedt Twitter weer uitkomst. Gooi een vraag on line en binnen no-time heb je genoeg “bos-tips”. Ik koos voor die van hardloopster en twitteraar Judith. Hollandsche Rading, Gemeente De Bilt. Lekker door het bos gelopen en na afloop bij restaurant De Paddestoel heerlijk in de zon gezeten. Het was een lekkere zondag! Zie ook hier de hardlooproute in GarminConnect

>