Pier – City – Alphen

Vandaag was het de laatste echt lange duurloop voor de marathon van Rotterdam. Het weer was prachtig dus op naar het strand van Scheveningen met de nodige langduurloop attributen.


Duurloop-gear
Hiermee kan ik het wel wat uren volhouden

In mijn gordel 4 flesjes Aquarius, een energiereep, twee squeezy’s energy gel, (met dank aan mijn moeder voor het aanbrengen van het extra vakje), iPod met Nike+ ontvanger, 5 eurobiljet, wat zakdoekjes. Verder natuurlijk de Garmin, zonnebril en hoofdtelefoon en voor onderweg naar het strand een flesje Aquarius en natuurlijk een Breaker.

Het was nog redelijk rustig op de weg (normaal gesproken staan de wegen richting het strand al behoorlijk vast als het mooi weer is) en nadat we de auto hadden geparkeerd liepen we naar het stand. Miranda en de kids bleven daar achter, lekker spelend in het zand en ik ging op weg voor mijn Pier – City – Alphen loop.


Gereed voor de PCA
Hier voor de pier van Scheveningen, gereed voor een 30+ KM run


Misschien was het leuker geweest om mijn Garmin aan het einde van de pier te starten maar echt hardlopen is wat lastig in de drukte daar… dan maar de strandweg verlaten via een trap en starten maar.

Scheveningen uit, langs de gevangenis, richting de kazerne aan de van Alkemadelaan. Gelukkig waren de fietspaden richting Wassenaar goed aangegeven want ik ben niet echt bekend hier… dat wil zeggen, de fietspaden ken ik niet. Ik had geen koers in mijn Garmin gezet, het lopen zo op gevoel gaan en met behulp van de ANWB bordjes.

Tot de renbaan Duindigt ging het zonder problemen daarna kon ik niet meer verder richting de N44 waar ik normaal met de auto rijd… nou ja, dan maar door Wassenaar heen. Halverwege heb ik maar even aan een hardlopende Nederlands/Amerikaanse dame gevraagd of ik wel in de juiste richting van Voorschoten liep… gelukkig liep ik nog steeds in de juiste richting. In het centrum van Wassenaar ging ik toch niet helemaal goed en maakte een kleine naar links-omtrekkende-beweging maar kwam uiteindelijk op de weg richting Voorschoten uit.

De weg hier is eenvoudig.. gewoon rechtdoor blijven lopen richting Leiden. Op de Kanaalweg een kleine afbuiging richting het industrieterrein Roomburg waar ook JVC gevestigd is.


JVC
De achterzijde van het JVC pand.. het magazijn

Deze route door het industrieterrein had ik bewust gekozen. Op deze route ligt namelijk een tankstation waar ik even fles Aquarius kocht om twee van mijn gordelflesjes te vullen. Ook nam in mijn tweede Squeezy in. Het wisselgeld heb ik overigens in een collectebus voor KWF kankerbestrijding gestopt, die bij de kassa stond. Inmiddels was ik alweer 2,5 uur onderweg en de zon verdween achter de wolken.. ook kwam de wind stevig opzetten die ik, natuurlijk, tegen had.

De weg door Zoeterwoude, Hazerwoude en Koudekerk is bekend terrein en in de weilanden van het laatst genoemde dorp stopte ik even om dit lente-tafereeltje te fotograferen.


Schaapie, Schaapie
Het is lente!

Het einde van 34KM

De laatste kilometers… het lopen gaat eigenlijk zonder problemen. De wind heb ik nog wel steeds tegen maar het tempo bleef keurig zo rond de 10 KM/u liggen. Bijna thuis gaf mijn Nike+ sensor, die ik op een loop van 34KM had ingesteld, aan dat ik nog “one kilometer to go” had… tijd voor mijn nieuwe powersong. “Smack my bitch up” van The Prodigy.

Eigenlijk niet echt mijn muziek maar dit nummer is zooo lekker opzwepend. In rap tempo naar huis! Bij het rekken en strekken sprak een vriendinnetje van Michelle mij aan: “Wat ben je aan het doen??” Toen ik haar vertelde dat ik net 3:40 uur gelopen had en vanuit Scheveningen was vertrokken viel haar mond wijd open… het enige wat ze nog kon zeggen was “WOW”.

Thuis lekker aan de AA en nog even nagenoten van deze, lekkere loop die eigenlijk ‘moeiteloos’ is volbracht.

Data van de loop natuurlijk op TTSM. Klik op het plaatje hieronder.
34,7KM, 3:38 uur, tempo 6:16 min/km, 9,6 km/u,
gemiddelde hartslag: 153, 2897 Kcal>