Knallen door “mijn” Alphen aan den Rijn

Morgen, 13:30 uur zal het startschot klinken van mijn favoriete loop, de 20 van Alphen. Het jaarlijkse hardloopfeest door mijn woonplaats!
De countdown naar de Marathon van Utrecht loopt ondertussen ook door… terwijl ik dit schrijf is mijn volgende marathon over 36 dagen. De 20KM van morgen wordt mijn laatste wedstrijd voor de marathon en deze week heb ik redelijk rustig aan getraind en ik voel mij goed!

Morgen moet er worden geknald in Alphen. Met startnummer 65 sta ik in het tweede startvak achter de geïnviteerde topatleten en -atletes. Hardloper Roberto en Dutchrunner Koen gaan voor een supersnelle tijd, zo rond de 1:17, iets wat ik (nog) niet kan bijhouden. Mijn doel morgen is proberen mijn 15KM tempo nog 5KM langer vol te houden wat een eindtijd zou betekenen van 1:20. De windvoorspelling voor morgen is 3 beaufort, gunstig, want eerder deze week was er 5 tot 6 voorspelt. Mogelijk is de wind wat heftig op een kilometer of 12 langs het kanaal aan de overkant van de Oostkanaalweg. Anderhalve kilometer daarna gaat de route door de bebouwde kom en verwacht ik geen problemen.


Start 20 van Alphen
Morgen zijn de auto’s weg en start hier,
op de Prins Bernhardlaan, de 20 van Alphen

15km/u, 4:00min/km…. ga ik het redden.. 20km lang? Morgen gaan we het zien…

Het is leuk om iedereen morgen weer te ontmoeten. Vele bekende gezichten: hardlopende bloggers, bekende (hardlopende) Alphenaren, familie en collega’s langs de kant. Hopelijk zie ik ook nog Mark, RR.nl lezer die helemaal uit Nieuw Zealand komt voor de 20 van Alphen… en na afloop natuurlijk weer het RR open huis voor de bloggende vrienden. Ik heb er onwijs veel zin in. Tot morgen allemaal!

>