Blijf gezond met je smartphone

Redactionele bijdrage van smartphonehoesjes.nl

Het is belangrijk gezond te blijven. Voor iedereen. Gezondheid gaat gepaard met geluk, dus we doen allemaal op onze eigen manier ons best om gezond te blijven. Ook de overheid heeft aangegeven dat er in 2013 extra nadruk wordt gelegd op het stimuleren van een gezond leven. Het CDA en D66 pleiten voor een ambassadeur die zich inzet voor een gezonder leven van de Nederlander.

Gezondheid
We leven anno 2013 in een wereld vol technologie, waar de smartphone met kop en schouders bovenuit steekt. We zijn bijna zover dat we ons af kunnen vragen: wie heeft er eigenlijk nog geen smartphone? Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat de helft van de Amerikaanse vrouwen haar mobieltje met internet belangrijker vindt dan een avontuur onder de lakens met haar partner! Er wordt vaak gezegd dat de smartphone slecht zou zijn voor de gezondheid. Wij laten zien hoe je je smartphone juist in het voordeel van je gezondheid kunt gebruiken.

Hardlopen
Maak een trainingsprogramma, laat je tijdens het hardlopen instrueren en motiveren en meet wat je prestaties zijn. Hier zijn veel handige apps voor, bijvoorbeeld Runkeeper, Marathon Training of Marathon’s World.
Als je een nieuwe Samsung Galaxy S4 of een HTC One hebt en hiermee wil gaan hardlopen, moet je hem beschermen tegen stootschade en zweet. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S4 hoesje of een HTC One hoesje om je kostbare bezit.

Tip: gebruik een speciale smartphone-sportarmband, daarmee zit je smartphone niet meer in de weg tijdens het hardlopen.

Blijf gezond met je smartphone

Fietsen
Fietsen is goed voor de gezondheid. Niet alleen lichamelijk, maar zoals veel andere sporten is het ook geestelijk gezond. Fietsen is een goedkope en gemakkelijke manier om gewicht te verliezen en in beweging te blijven. Door een uur normaal te fietsen verbrand je al 500 kilocalorieën. Je kunt in een week een halve kilo afvallen door vijf uur per week te fietsen. De smartphone kan ook op de fiets goed van pas komen. Als je het niet gewend bent grote afstanden af te leggen per fiets, kan het lastig zijn om een route uit het hoofd te bepalen.

Tip: Gebruik in plaats van een telefoonhoesje een smartphonehouder voor op de fiets. Deze kun je op je stuur monteren en je telefoon in de houder klemmen. Kies een route op je telefoon en houd precies bij waar je bent, hoeveel kilometer je achter de rug hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Handige apps hiervoor zijn ‘fiets!’, ‘fietsen123’ en ‘ANWB fietsen’. Met deze applicaties kun je niet alleen navigeren, maar ook van tevoren een route plannen en onderweg geïnformeerd worden over bezienswaardigheden en horecagelegenheden.

Afvallen
Er zijn veel dieet-apps waarmee je op je smartphone bij kunt houden wat je eet, hoeveel calorieën je binnen krijgt en hoeveel je bent afgevallen. Lekker makkelijk, want je smartphone pak je er eerder bij om een gezonde maaltijd of een handig dieet op te zoeken dan de computer. Tegen de tijd dat je thuis bent ben je vaak al vergeten dat je wilde zoeken naar een dieet of een gezond gerecht.

Tip: Gebruik de Smulweb-app om gezonde en lekkere gerechten te vinden. Zo kun je lekker blijven eten, maar gezond blijven omdat je maaltijd minder calorieën bevat.

Social media activeert
Met social media zoals Facebook, Instagram of Twitter kom je de leukste en beste ideeën tegen. De leukste fashion-items zoals kleding of een iPhone cases en leuke festivals komen langs. Behalve leuke ideeën kun je ook gezonde ideeën opdoen via social media. Je vindt er bijvoorbeeld aanbevelingen voor een gezond restaurant of een goede sportschool.

Tip: Volg met Instagram personen die veel weten van jouw interessegebieden
Op deze manier kun je op ideeën worden gebracht door mensen die foto’s delen van een caloriearm superfoodontbijt of een eiwitrijke maaltijd. Daarnaast werkt social media motiverend voor veel mensen. Als jij foto’s ziet van sportieve lichamen, dan word je onderbewust getriggerd om zelf ook te gaan sporten. En andersom helpt het ook: zie je foto’s van ongezonde maaltijden of ongezonde personen, dan word jij je sneller bewust van wat je niet wil.

Niet alleen maar ongezond
Gebruik je smartphone op een gezonde manier in plaats van er uren achter elkaar op zitten te gamen of te chatten, of er lang naar te staren voordat je gaat slapen. Dan kan hij een goede bijdrage leveren aan een gezond leven!

>