Duurloop nog langer?

Ja, vandaag het ambitieuze plan om de duurloop te vergroten. Vorige week zat ik nog aan 20.8KM maar nu moest er toch zeker 2KM bij.

Ik vertrok om 20:30 lekker in het zonnetje, brilletje op want in Woubrugge loop je recht tegen de zon in. Eigenlijk weinig bijzonders gezien behalve dan twee mooie luchtballonnen boven de weilanden van Koudekerk a/d Rijn. Tempo was normaal, niet al te snel, gemiddeld 11,3 KM/u, dus lekker lang vol te houden. Wel merk ik dat ik altijd zo rond de 15KM een dipje heb maar dat duurt gelukkig niet zo lang.

Onderweg is iedereen die je tegenkomt vriendelijk. Andere hardlopers zeggen gedag, wandelaars zwaaien even en dames die uit de sportschool komen kijken je bewonderend na als zij je op de fiets voorbij gaan…wat is hardlopen toch leuk : )

Na zo’n 16KM heb ik mijn route aangepast om de lengte van de duurloop te vergroten maar dan blijk toch weer dat Alphen aan den Rijn een beetje vreemd in elkaar zit. Mijn hometown loopt een beetje rond…je denkt dat je een grote boog hebt gemaakt in verhouding tot je oude rondje…maar wat blijkt na afloop…er is maar 1,2 KM meer bijgekomen. De volgende keer maar eens kijken hoe ik dat ga veranderen.

Zo’n 600 meter voor het einde wel de gebruikelijke eindsprint ingezet..dat kostte weinig moeite. Ben benieuwd hoe het volgende week zal gaan. Mijn totale afstand is nu 21.8KM, althans, volgens mijn Polar, www.map24.nl, waarop je afstanden kunt meten geeft 22.8KM aan…Ik ga toch maar even van mijn loopcomputertje uit.

>