Rotterdam 2007: Een loodzware marathon

even kort:

hallo allemaal. Ik vind het echt onwijs leuk dat jullie zo hebben meegeleefd. Het was lood, lood, lood en loodzwaar. Mijn eindtijd is niet meer belangrijk, het was 4:28. Ik mocht ‘m nog uitlopen, velen na Koen en mij zijn van het parcours afgehaald.

Morgenavond een compleet verslag.

Veel dank aan Haas Koen die tot het einde bij mij is gebleven.

Ook veel dank aan Harmen van TTSM die de live tracking mogelijk heeft gemaakt. Het was jammer dat na 30KM het signaal wegviel. Wellicht een GPS probleem… De hele trip staat nu ook on line op TTSM

**Update – 16 april 2006 **

Fortis Marathon Rotterdam 2007

Vele verhalen zijn er al op de diverse weblogs geschreven. Allemaal geven ze een duidelijk beeld wat een veldslag Rotterdam is geweest. In onderstaand verhaal doe ik ook, kort, mijn belevenis van deze memorabele marathon:


Nog fris
Een gedeelte van de webloggers nog fris en fruitig op een rijtje:
Wanno, Rinus, Richard, RR, Geert, Aad, Frank en Haas Koen
Foto: M@urice


Voor de start was het weer een gezellig weerzien met veel bloggers. Daar hoorde ik ook dat Martine haar Marathon in Uruzgan uitgelopen had met een toptijd van 4:15. Voor mij de onmogelijk taak om 3:15 te lopen om onze weddenschap te winnen. Daar begon ik maar niet eens aan.

Na het aanzetten van de GPS zender voor de Live Tracking gingen we in het startvak staan… en eerlijk is eerlijk, Lee Towers bezorgt je een kippenvel moment. Knal, en hobbelen maar.
Wanno, Rinus en ik gingen achter Haas Koen aan. En als een echte haas loodste hij ons lang alle lopers.. soms iets te enthousiast zodat we naast het parcours en de hekken terecht kwamen.


Allemaal achter Koen aan
In rappe pas achter Koen aan. Foto: Bjorn

Het afgesproken tempo voor een eindtijd van 3:30 ging goed tot zo’n 14 kilometer. Wanno en Rinus liepen door maar ik vroeg Koen terug te zakken naar een eindtijd van 4:00. De te snelle start begon in deze hitte zijn tol te eisen. Tot ongeveer halverwege was dit tempo ook nog vol te houden maar daarna was het over met de pret. Na 24KM ging het tempo steeds meer naar 7 min/km en was ik maar wat blij om collega Henk op de Erasmusbrug te zien met nieuwe drinkflesjes.

Even gestopt, rustig aan gedaan en na een korte wandeling weer verder met Koen. In de tunnel vlakbij Blaak viel het GPS signaal uit en herstelde zich niet meer. Dit leverde wat paniekreacties op bij de Live Trackers. Waar is Ronald? uitgevallen? afgevoerd??

Nee, Ronald liep verder maar bij elke drinkpost vanaf 25KM stopte ik om de tijd te nemen om te drinken en een stukje te wandelen. Op 30KM even gestopt bij Miranda, die ook al bezorgd was waar ik bleef. We gingen weer verder richting de Kralingseplas. Koen en ik waren, dankzij de snelle start, nog net op tijd. Later bleek dat 15 minuten na onze doorkomst op 31KM de hekken op het parcours gingen. Einde race voor velen. (Volgens de lijst in het AD waren er van de ruim 7700 deelnemers, minimaal 3366 lopers die de marathon niet hebben kunnen voltooien)

Wij liepen, nou ja, ik liep in een oude mannen-jogtempo langs de plas. Koen, tot nu toe, nog steeds fris en fruitig, kreeg nu toch ook last van de warmte. We liepen door, eindtijd niet meer belangrijk, maar uitlopen, daar ging het om!

Bij 40KM stond mijn schoonvader met Miranda. Even snel op de foto. Ik was allang blij.. kon weer even stilstaan…


40KM
nog 2KM….door die hitte…. foto: Rob

Vlak voor de finish staat de altijd enthousiast Bjorn, heel herkenbaar met zijn bord. Hij loopt zelf een stukje mee. Deze foto is wel heel tekenend voor de staat waarin ik verkeerde. Ik denk hier: “Nooit meer een marathon”


Waar is de Finish??
De ellende van deze marathon in beeld gebracht. foto: Bjorn

Toen we de Blaak opliepen dacht ik toch echt dat we op de Coolsingel waren… waar is dat f#@$@#$ng stadhuis?? My God, wat duurde de laatste kilometer lang. Eindelijk.. de finish in zicht. Hand in hand gingen Koen en ik over de finishmat. Ik vergat alles.. mijn Garmin uit te zetten, uit te kijken naar de verslaggever van TV Rijnmond, Rob Veer te zoeken… ik wilde een flesje drinken en weg.. weg uit de Hel van Rotterdam.

Ik liep terug naar de bus en kwam daar weer een beetje bij. Na een half uurtje was iedereen weer aanwezig en gingen we lekker op tijd naar huis. Sorry, webloggers, de volgende keer blijf ik echt nog even wat langer.


De gedachte van “nooit meer een marathon” is nu alweer over.. sterker nog, de volgende is al gepland. Daarover later meer.

Ter afsluiting wil ik echt iedereen bedanken die mij gesteund heeft. Natuurlijk Koen, de bekenden langs de kant, Miranda, Rob, Richard, Hans, Bjorn, M@urice, Jan, Gert-Jan, Henk, Michiel, de mensen thuis via Trip Tracker, alle familieleden en kennissen van Cock en verder iedereen die ik vergeten ben.

Woensdag zal ik een update plaatsen over de totaalopbrengst van mijn collecte voor KWF kankerbestrijding. Het doet mij heel goed om te zien dat velen, ondanks het niet behalen van mijn geplande eindtijd toch hun beloofde extra donatie in de collectbus hebben gestopt. Uiteraard laat ik deze beslissing aan alle donateurs zelf over.

Heel, heel erg bedankt!!

Uitslaggegevens:

Startnummer 3337
Naam Ronald Meijer
Woonplaats Alphen aan den Rijn
Afstand Fortis Marathon Rotterdam
Categorie M35
Totaal plaats 3206 / 4339
Categorie plaats 499 / 643
Snelheid 9,430 km/uur
Netto tussentijden (verschil)
5 kilometer 25:31 (25:31)
10 kilometer 50:44 (25:13)
15 kilometer 1:17:56 (27:12)
20 kilometer 1:46:50 (28:54)
Halve marathon 1:54:49
25 kilometer 2:20:22 (33:32)
30 kilometer 2:56:43 (36:21)
35 kilometer 3:35:10 (38:27)
40 kilometer 4:13:40 (38:30)
Bruto tijd 4:32:24
Netto tijd 4:28:29

snelheid
Poppetje in het veld

>