Trip Tracker Sportsmate

update: 9-2-2007: zie onderaan bericht

Vanavond was de gebruikelijke dinsdagavond intervaltraining.. huh(?) ja, Loopcoach Rob heeft de dinsdagtraining verplaatst naar donderdag… ik denk vanwege de lange duurloop van afgelopen zondag.

pas op voor dit soort roosters

De training was redelijk kort: 50 minuten met daarin 12 x 30 seconden in Zg+, zeg maar flink doorlopen op gevoel. Best pittig.. en ook nog lastig want op de route van Alphen a/d Rijn naar het ‘boerendorp’ Ter Aar liggen wat wildroosters. Het was soms nog een hele tour om de interval precies tussen twee rooster uit te kunnen voeren.

Data van de loop: 9,26KM, 58:14 waarvan 54:48 min gelopen, met een hartslag van 147 gemiddeld waarbij de 12 30 seconden intervallen in een snelheid van 16,9 KM/u gemiddeld gingen.

Als je op bovenstaande link klikt krijg je niet de data in Motion Based maar in Trip Tracker Sportsmate.. en daar gaat dit bericht dan ook over:


Trip Tracker
Een mooi alternatief voor Motion Based!


Trip Trackers Sportsmate (TTSM) is een Nederlands product wat nog in de bèta versie (in ontwikkeling) is.

Al eerder had ik hierover iets gelezen op de blog van John, Ren je Rot Deze week ontving ik een mailtje van Reinier, één van de ontwerpers van TTSM. Hij had mijn hardloop weblog ontdekt* en verzocht mij het programma eens uit te proberen.

Mijn eerste kennismaking met dit programma is erg positief!
Zo maar even wat specificaties:

-Volledig Nederlandstalig
-De gelopen route over de Google Earth kaart
-Uitgebreide statistieken
-Mogelijkheid tot het plaatsen van foto’s op een punt van de route
-Commentaar toevoegen
-Routes makelijk te delen met anderen (via emailfunctie)

Probeer het maar eens uit.. het is echt heel makkelijk, zeker voor hen die geen trek hebben in Motion Based.

Hoe ga je te werk?

TTCM werkt via een z.g. GPX file. Deze kun je uit SportTracks halen of via Motion Based (tja, dan heb je toch nog even motion based nodig).

Open een training in één van de twee genoemde programma’s en exporteer je training naar een GPX file. Je zit hieronder hoe:


export uit ST
Exporteren van een bestand uit SportTracks

Export uit MB
Exporteren van een bestand uit Motion Based

Meld je gratis aan bij Trip Tracker Sportsmate en upload je trip… klik op:

-Trips
-Ga naar privé trips
-Nieuwe trip toevoegen
-selecteer je GPX file
…de rest wijst zich vanzelf.. echt waar!

Klik hier voor een ander leuk voorbeeld: De Kenwoodrun (met foto’s)


Deel je trips
Deel je trips, heel eenvoudig, met anderen

Onthoud: TTCM is een bèta versie maar elke dag worden er weer verbeteringen aangebracht. Heb je handige tips of opmerkingen? Plaats dan een reactie op dit bericht. Ik weet zeker dat Reinier van TTSM ze zal lezen.

*Een ander bedrijf heeft ook mijn blog ontdekt maar daarover later meer…

Update: 7-2-2007

Naar aanleiding van de reactie van Harmen van TTSM heb ik ook een testje gedaan met de gegevens uit het standaard programma van de Garmin, Training Center. Hierin kun je de gehele geschiedenis van je Garmin opslaan (exporteren). Deze file kun je weer binnenhalen in TTSM.. maar let op: De geschiedenisfile kan erg groot zijn, ik had van de afgelopen 4 maanden een file van 15MB dus het duurt even voor dat TTSM ‘m geladen heeft.


Export uit TC
Je hele geschiedenis in één grote file opslaan

Daarna kun je eenvoudig een loopje uit je Garmin geschiedenis kiezen. Ik heb als voorbeeld de Friendship Run in New York uit mijn geschiedenis gehaald. Zie hier het resultaat.

Friendship Run in TTSM

Voor vragen en opmerkingen naar TTSM: support@ttsm.com

>