Twee dagen BXL

Aan het verhaal meesterstukje van Marathon Geert is eigenlijk niet zo veel meer toe te voegen…maar ik ga toch een poging doen.

Dinsdagavond vertrok ik met twee collega’s van ICT naar JVC België. Tegenover het pand van JVC ligt het Compagnile hotel wat het verblijf, en met name de reistijd naar kantoor erg prettig maakt. Bij aankomst in het hotel was te verwarring groot, er waren maar twee kamers geboekt. “Jij zou toch boeken Hans?”, “Nee, dat zou jij toch doen Ronald?” .. “eh, ja, de trein zou ik boeken…” … afijn, omdat Hans nogal snurk heb ik de kamer met Guido gedeeld. De volgende ochtend om 05:30 op de tast de badmaker gezocht om Guido niet wakker te maken en snel om te kleden voor de ochtend, eh, vetloop met Geert.

“Weet jij de weg hier Ronald?” – “Eh.. nee Geert, jij wel?” … om niet te veel risico te nemen namen we een rechte weg richting het station Brussel Zuid waar Geert tussen de smakelijke en amuserende verhalen onder het lopen vertelde dat dit niet de buurt is waar je ‘s avonds moet rondlopen..
Ja, ja, lekker gevoel.. het was nog niet eens half zeven… dit is toch ook nog bijna nacht? Echt veilig was het daar dus niet maar gelukkig was ik in gezelschap van Mister (bijna) Muscles Belgium 1989 (of een dergelijk feestjaar).


Vroege Vogels
Vroege loopvogels in Brussel

Na een rondje om een plaatselijke kerk keerde wij weer hotelwaards waarbij bijna op het einde gestopt werd en wij de gemeenschappelijk vraag aan elkaar stelde: “Zijn we net ook langs dit gebouw /tankstation /hondenkennel /losse stoeptegels gelopen?” Gelukkig bevestigde de navigation knop van de Garmin uitkomst en konden we het “routelijntje” terug naar het hotel volgen. Na afloop nog even met Geert bijgekletst en een foto als herinnering aan deze memorable ochtendloop gemaakt. Met dank aan de vriendelijke buschauffeur die op de vraag van Geert: “Awel, een ongebruikelijke vraag, maar zou u een foto kunnen trekken? ” gelukkig postief antwoordde maar zich zeer zeker afvroeg uit welk gesticht deze ontspoorde hardlopers waren ontsnapt”

Na een dag uitleg van het computersysteem aan mijn Belgische collega’s (waaronder veel dames, dus uw webmaster vond dat zeker geen straf) zochten Hans, Guido en ik een fijn restaurant op in het centrum van BXL. ‘s Lands wijs, ‘s lands eer is een bekende uitspraak dus tijd om een typisch Belgisch gerecht te kiezen terwijl ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten. Waterzooi met kip… tja, hoe omschrijf je dat… een bak soep met aardappelen, groenten en kippenpoten de met mes en vork ontleed moeten worden?.. nou ja, het was lekker.. zo ook, de crepes comedie Francaise.. pannenkoeken met ijs en Cognac.


Hotel de Ville
Het gemeentehuis van BXL

Voordat we vertrokken moest ik natuurlijk nog een ijskastmagneetje kopen.. een soort afwijking.. van elke buitenlandse trip of vakantie gaat er zo’n ding op de frigidaire… en zo konden we nog even het Hotel de Ville van BXL op de Grote Markt aanschouwen. De terugweg van het centrum naar het hotel was ook bijzonder… omdat de Dom Dom navigatie van Hans regelmatig geen ontvangt had en mijn de batterij van mijn telefoon/gps apparaat bijna leeg was hebben we hele bijzondere delen van BXL gezien… gelukkig hadden we op een gegeven moment weer ontvangt op Hans’ apparaat en zag tot onze opluchting nog geen borden “Paris 5KM”


Treintje
Instappen…

Na de tweede dag bij JVC nam ik afscheid van mijn collega’s en werd door Hans naar station Brussel Zuid gebracht. De treinreis terug naar Leiden was ontspannen maar erg lang.. door alle wachttijden en overstappen ben ik bijna 4 uur onderweg geweest. Dank aan Stephane (JVC) voor het hoofdtelefoontje zodat ik met een muziek op mijn oren dit verslag op mijn laptopje kon tikken. De volgende training is weer in Good Old Alphen aan den Rijn

JVC België, dank voor uw gastvrijheid en natuurlijk, Geert, het was weer een feest om met je te mogen lopen, zeker op zo’n belachelijk tijdstip, graag tot een volgende keer!

Kaartje/Data van de loop:

>