Apart duurloopje en strafwerk

De training van vanavond heb ik niet goed gedaan.. dat weet ik zeker. Door de komst van een nieuwe hardloopgadget op de redactie van RunningRonald heb ik het trainingschema niet goed gelezen. Rondetijden zijn heel wat anders dan rondetempo’s…. Aan Coach Rob heb ik zojuist mijn blunder per mail opgebiecht en wacht lijdzaam mijn strafwerk af….. hierover en de nieuwe gadget deze week meer!


Straf
Nablijven op de hardloopcollege van Coach Rob?

Nee, dan de duurloop van afgelopen zondag… dat was andere koek!

Reflectorman

Op het programma een ontspannen duurloopje van 90 minuten. Het was koud om 20:00 uur en er stond een gure, harde wind… dus, thermoshirt aan en hand- schoentjes mee. De avondtrainingen doe ik gekleed in mijn vestje inclusief knipperledgeval-voor-aan-de-bovenarm. De Brooks handenwarmers hebben daarbij ook nog een leuk relectiestukje. Na 42 minuten kwam ik aan bij de Koudekersebrug (over de Oude Rijn)… even kwam de twijfel… als ik nu links af ga ben 15 minuten te vroeg thuis… dan maar rechtsaf voor een langere weg terug naar Alphen aan den Rijn.

10 minuten later ging het door de open polders van Hazerswoude recht tegen de wind in… brrrr.. koud. Mijn handschoentjes, die ik 15 minuten na de start alweer had opgeborgen in de zakken van mijn windjack gingen weer aan. Zo’n koude wind is niet lekker en echt warm word je niet van zo’n Z1 tempo (hartslag 130-140) wat soms wat uitwerking heeft op mijn gestel…. windjes, broekhoest, scheten.. het maakt niet uit hoe je het noemt… ik moest er toch een paar laten ontspannen…

wil je echt verder lezen??? Het wordt er niet fraaier op hoor..

De lange omweg was echt een lange omweg… als snel had ik in de gaten dat het een ruime 90 minuten duurloop zou gaan worden. Door het Spookverlaat (what’s in a name) liep ik terug.. een donkere weg waar maar heel af en toe een fietser of een auto voorbij komt… en die ene auto had ook nog, volgens mij, de landingslichten van een Boeing op zijn bumper… na druk zwaaien deed hij zijn groot licht uit en kon ik weer bijkomen van een totale verblinding.

Na 80 minuten… iets waar elke hardloper liever niet aan denkt en heel eerlijk, ik heb er nog niet zo vaak last van gehad, maar nu voelde ik toch echt een bepaalde druk opbouwen… In hoog tempo naar huis was geen optie, het was minimaal nog 5KM, een WC op een fietspad door een polderweg… dat heeft de gemeente Alphen nog niet op het bestemmingsplan staan…. nou ja, dan maar een donkere stukje opzoeken en een gehurkte positie aannemen…


rol

pffff… dat lucht op… ik kon weer mijn laatste kilometers ontspannen uitlopen.. maar eerst… eh… zakdoekjes… nee, heb ik weer eens niet bij mij… de blaadjes op de grond.. mmm.. niet echt een oplossing.. een sok gebruiken…. nee, ook geen goed plan…. ja jemig.. en nu?? ah… Brooks.. daar kun je wel Brookshoest van maken. Dus.. hoppa, dan maar mijn linkerhandschoen als reinigingsmiddel… daarna wel even de handschoen schoonmaken aan het natte gras…. (bent u daar nog??)

Nee, ik heb ‘m daarna niet meer aangedaan maar binnenstebuiten opgeborgen in mijn jaszak. Eenmaal thuis, na 1uur en 55 minuten, ben ik met mijn handschoenen aan onder de douche gestapt en met tube vloeibaar wasmiddel (goed voor koude en warme handwasjes) mijn Brooks weer een vernieuwd kleurtje gegeven.

Moraal van dit verhaal: wat neem je mee op je lange duurloop? … vul zelf maar in

>