Lunardag en Twitteren

De trainingen voor de Utrecht marathon beginnen zijn piek te bereiken. Morgenavond een zwerfloop van 3 uur en ik heb werkelijk nog geen idee waar ik heen zal lopen. Deze keer geen drop-off zoals de laatste keer in Vogelenzang waarbij ik in een najaarszonnetje een heerlijke loop had. Nee, deze keer een lange duurloop rondom Alphen a/d Rijn.


20090314-lunartraining.jpg
Mijn nieuwe trainingsmaatjes liggen bij te komen…

Vandaag is er ook nog getraind en omdat zaterdag normaal gesproken de kortste training qua tijd wordt ingepland is het lekker om die te gebruiken om te wennen aan mijn Nike Lunaracers. Een uurtje lopen met daarin 10 x 20 seconden lekker hard… en ja, dat is op de Nike Lunar wel een genot… je vliegt bijna weg.

De 10 x 20 seconden gingen dan ook in 3:11min/km, zeg maar 18,9KM/uur, dus stukjes van ong. 100 meter… lekker snel…maar mijn tondeuse-standje 2 kapsel vanaf vandaag hielp ook mee. Ondanks dat het vanmiddag maar 9 graden was plus motregen was het heerlijk om vandaag in een short en korte mouwen te lopen. Laat maar komen die lente! Data van de loop: 11,78KM, 1:02 uur, 5:15min/km gemiddeld, hartslag 146 bps gemiddeld, 980 Kcal.


20090314-twitter-logo.jpg
RR on Twitter

Verder wordt er de afgelopen dagen flink getwitterd… Twitter?? Is uw webmaster aan het zangzaad?

Nee, Twitter is een manier op je vrienden op de hoogte te houden wat je doet… zeg maar een soort micro-blog. Met berichten van maximaal 140 karakters laat je aan ‘je lezers’ weten wat je aan het doen bent. Ik ben allang bekend met dit soort sociale netwerken. In het begin van Twitter heb ik mij er eens in verdiept en ook ben ik even een Plurker geweest… het kon mij niet zo boeien.

Vrijdag heb ik toch maar aangemeld bij Twitter en ik moet zeggen.. het is wel grappig. Als eerste ging ik op zoek naar iemand waarvan ik zeker wist dat ze twitterde: Danniëlle en via andere actieve hardlopende en bloggende twitteraars zoals Gert, Ron, Maarten en Johan werd mijn twittervriendjes lijst wat groter. Op mijn Nokia kan ik inmiddels ook micro-bloggen via Twibble en Ron gaf dé tip voor een handig Twitterprogramma voor PC en Mac met slim geluidje/melding als er een twitter voor je binnenkomt: TweetDeck


20090314-tweetdeck.jpg
Handig Twitterprogramma, voor PC en Mac maar wel in Beta versie

De bovenstaande web2.0 bloggers hadden mij al lang verwacht op Twitter en gaan er vanuit dat ik al helemaal om ben… nou… dat ben ik nog niet.

Tot nu toe vind ik het reageren op twitterberichten van anderen leuker dan zelf twitteren. Ik heb zo mijn twijfels… Twitteren haalt de spontaniteit van mijn blog weg… Ik vind het niet leuk om alles wat ik doe maar op twitter te vermelden. Daarbij vind ik het veel leuker/netter om mijn vrienden te mailen, te sms’en of nog beter, te bellen als er iets leuks of naars te melden valt in plaats van het op twitter te gooien.

Kortom.. ik ben nog niet om.. weet ook niet of dat zal gebeuren. Ik zal Twitter wel gebruiken maar het zal niet zo intensief zijn… mocht je mij toch willen volgen…


20090314-followme.png
Follow me on Twitter

>