Wat vanzelf is gekomen…
Voorlopig nog rustig aan

gaat ook vanzelf weer weg… aldus de oma van de sportarts…

Vandaag zat ik om 15.00 te wachten op de sportarts bij het Sport Medisch Adviescentrum van het Rijnland Ziekenhuis. De arts-assisent vroeg eerst van alles aan mij waar ik pijn heb, sinds wanneer, etc etc. Na wat onderzoek van mijn enkel en scheenbeen ging ze in overleg met de sportarts die daarna ook nog even mij onderzocht.

De pijn in mijn enkel en hiel zijn aan elkaar verwant dus het is niet zo gek dat ik op beide plaatsen last heb. De diagnose van de arts is dat: er niets ‘kapot’ is maar dat er sprake is van overbelasting. Dit zal uiteindelijk vanzelf overgaan. Ik moet nog wel onder controle van de fysio blijven en moet voorlopig ook spieroefeningen blijven doen. Mijn looptrainingen kan ik blijven doen zij het rustig opbouwend. Na 6 weken moeten, volgens hem, de problemen toch zo goed als weg zijn.

Tevens kreeg ik het advies om in mijn schoenen inlegzooltjes te gebruiken die de binnenzijde van de voet ondersteunen..dus heb ik mijn neutrale zooltjes maar even geruild (bedankt Marcel)

Ik heb wel gemerkt dat mijn laatste loop van 40 minuten achterelkaar in een hoger tempo niet echt wijs is geweest…
én de duur én de intensiteit in één keer verhogen.. dat is natuurlijk niet verstandig.. daar heb ik dit boek niet voor nodig..

Vandaag maar een extra rustdagje ingelast… morgen ga ik aan de slag mijn met nieuwe zolen..

Rotterdam zit er echt niet in… maar ik ga wel Martine en Philippe aanmoedigen!

o ja.. ook leuk.. aan het einde van het onderzoek ging het gesprek nog even over marathons waarop de arts zei “niet iedereen is lichamelijk in staat een marathon te lopen, ook al train je daar zeer uitgebreid voor”… echt opbeurend zo’n reactie… maar niets of niemand weerhoudt mij van New York!!

>