Pittige interval & Nike+ armband

Mijn loopcoach Rob Veer heeft voor vandaag weer een behoorlijk pittige intervaltraining opgegeven die hij als volgt in mijn wekelijkse schema omschreef:

60 in Z1-2 waarin 3 x (3 + 2 + 1 in Zg+ p=2) sp=6

Professor

Ja, Rob is wiskundeleraar geweest…. wat houdt dit nu in? Een kleine uitleg: Een training van 60 minuten in hartslagzone Z1-2 (voor mij is dat 137-147 slagen/minuut) met daarin 3 minuten in rap tempo, daarna 2 minuten dribbelen, gevolgd door 2 minunten rap, weer 2 minuten dribbelen en afsluitend 1 minuut flink doorlopen. Hierna een sessiepauze van 6 minuten dribbelen. Daarna nog 2 keer deze intervallen herhalen… snappie ??

…hoe krijg je deze training in je Garmin? Voor de doorgewinterde Forerunner gebruikers is dit geen probleem maar ik kan mij voorstellen dat sommige gebruikers hier toch wel moeite mee hebben… morgen zal ik een uitgebreide post aan het Garmin Training Center wijden hoe zoiets kan worden ingesteld.

De cijfertjes van vandaag: 12,65KM, 1:06 uur gelopen, gemiddeld 5:15 min/km, de intervallen wilde ik onder de 4:00 min/km doen en zijn uiteindelijk in 15,2 km/u gemid. gedaan. Alles weer goed voor 1035 Kcal. Klik op “lees hier meer” voor de TTSM data.Nike+ iPod armbanden
Nike+ houders

De originele Apple armband (links) is mooi ontworpen en natuurlijk, omdat een orginele iPod accessoire is, prijzig (ong. 30 euro). Nadeel van deze armband is dat er geen rekening is gehouden met de Nike+ iPod ontvanger , lees, de Nano past niet in de armband met de ontvanger aan de Nano geklikt.

De oplossing hiervoor is de Sportsuit Relay van Marware. Deze kost ook 30 euro maar dan heb je een heel pakket: Een houder voor je Nano inclusief de Nike+ iPod ontvanger en een houdertje voor de Nike+ sensor (die normaal in de Nike+ schoen zit) in het geval je met normale Nike of een ander merk schoen loopt. Verder nog een armband verlenger die gebruikt wordt als je de houder op je bovenarm draagt.

Het bedienen van de iPod gaat makkelijker als je de houder op de volgende manier bevestigd:


Nike+ armband
Mooie combinatie hé? een pinkie iPod en een zwart/rode houder 😉

Met dank aan MacSupport Uitgeest voor de Apple iPod en Marware armbanden.


>