Dubai meets Alphen aan den Rijn

Nog 60 dagen en dat gaat de Dubai Marathon van start. De Nederlandse, in Dubai werkende Harmke is druk bezig met haar trainingen om deze bijzondere marathon te volbrengen. Regelmatig hebben we via email contact om te onze ervaringen uit te wisselen en om Harmke af en toe ook even een hart onder de riem te steken want ze heeft wat last van haar enkel maar hé, welke hardloper heeft er nu geen blessures af en toe?

Ik kijk al helemaal uit naar de dag dat ik afreis naar Dubai om samen met haar de marathon te lopen. Gek eigenlijk, we hebben leuk emailcontact maar elkaar nog nooit gezien….tot vandaag! Woensdagmiddag kreeg ik opeens een SMS van Harmke uit Dubai dat ze zaterdag en zondag even in Nederland zou zijn en of ik het leuk zou vinden met haar te lopen…. dat laat ik mij niet nog een keer vragen… Tuurlijk!! Na wat heen en weer ge-sms bleek dat zondag de beste dag zou zijn. In eerste instantie had ik een leuke 15KM wedstrijd voorgesteld in Utrecht. Lekker centraal want Harmke zou vanuit de Achterhoek komen. Jammer genoeg was de starttijd van 11:00 uur voor haar niet te doen door andere familie-afspraken dus nam zij de moeite om zondagmiddag 2 uur te rijden naar Alphen aan den Rijn.. wow, dat is wel heel aardig.

Om 15:00 uur hadden we afgesproken en stond ik op de uitkijk bij het keukenraam… beetje nerveus want zou Harmke wel zo aardig zijn zoals ze in de email overkomt… mogelijk dacht ze hetzelfde over mij. Een auto kwam aangereden met een vrouw erin die een beetje om haar heen zat te kijken en mijn huis voorbij reed. Tijd voor aktie, de deur uit en achter haar aan rennen… hihi.. dat was leuk. Een leuke kennismaking met Harmke volgde. Nadat ik haar had voorgesteld aan Mrs. RR en de kids gingen we op weg. Ik had een leuke landelijke route voor haar uitgekozen van 10, 14 of 18KM. Ze vroeg aan mij of ik 14KM goed zou vinden. Tuurlijk! Ik zei: “Laten we nou niet gelijk zo lang gaan lopen want als het niet klikt is het nog zo ver teruglopen hihi”

Dubai meets Alphen aan den Rijn: Harmke en RR

Op pad richting Woubrugge, lopen langs het Paddegat. Een mooie landelijke omgeving. Water, fietspaden, gezonde herfstgeuren, wat paarden (ook altijd leuk) een gezellig loopmaatje. Dé ingrediënten voor een leuke training. Harmke hard van start en moet al gelijk aan de rem trekken. Rustig aan. Nu lopen we kort maar straks is 42,2KM best een eind. Ondanks de vele mailtjes die we elkaar hebben gestuurd hadden we nog genoeg gespreksstof. Leuk om te horen hoe ze in Dubai en dan met name bij de renstal van Hadaybit Asalem Endurance is terecht gekomen. Een avontuurlijke vrouw die op de gok naar Dubai vertrok en inmiddels de wereldrecordhoudster is van de snelste paardenmarathon over 120KM. Ik liep dus niet maar met zo maar iemand…

Ondanks dat Harmke een beetje met haar enkel tobt liep ze prima. Een ontspannen tempo van 6:00 min/km en had nog voldoende energie om de hele weg te kletsen met mij. We namen even de plannen door hoe het zou lopen op de dagen als ik in Dubai ben. Ze heeft een druk programma met de renstal, ook de dag na de marathon. De dag na de loopwedstrijd heeft ze alweer een wedstrijd op één van de paarden. Gelukkig hoeft ze die dag niet zelf meer te lopen maar ze is wel bewust ervan dat ze veel spierpijn zal hebben… iets wat voorzichtig zei ze: “als het nou echt niet gaat lukken met mijn marathon kom ik je wel aanmoedigen langs de kant” … nee, ik ga naar Dubai om jou te helpen. Alleen lopen is niet leuk… dus: die marathon lopen we samen en ook uit!

Harmke in actie langs de polders in het Groene Hart van Nederland

Voor we het wisten waren we via Ofwegen en Koudekerk aan den Rijn alweer terug in Alphen. 14KM verder, 1:23 uur die omgevlogen is. We liepen een beetje uit richting huis en ik bood Harmke aan zich even op te frissen. Ik wilde haar nou niet zo weer terugsturen, 2 uur in de auto naar de Achterhoek. Na een frisse douche en kop soep was het weer tijd om afscheid te nemen. Morgenochtend vroeg vliegt ze weer terug naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Harmke, dank je voor je komst naar Alphen a/d Rijn. Ik vond het echt geweldig dat je, ondanks dat je maar zo kort in Nederland was, de tijd en moeite hebt genomen met mij te lopen. Het was erg leuk je te ontmoeten en ik kijk nu nog veel meer uit naar ‘onze’ marathon in Dubia. Succes met de verdere trainigen en tot over 60 dagen!Onze route van vandaag

>