MLSD

Vanavond een MLSD, vast geen bestaande afkorting dus daarom een korte uitleg. Ik noem de training van vanavond een Moderate Long Slow Distance. Geen idee hoe lang een LSD Trip (en dan bedoel ik niet de bekende drug) moet duren volgens de bedenker van de LSD, Loop Goeroe Arthur Lydiard, maar zojuist ben ik teruggekeerd van een eindelijk weer eens lekkere, niet al te lange duurloop. Vandaar Moderate Long Slow Distance, een redelijk lange langzaam afstand.

Het programma was 80 minuten in Z1-2, ofwel HF 146. Met mijn zooltjes op mijn rug ging op weg richting de polders van Woubrugge en Koudekerk a/d Rijn. Na 5 minuten warming en rekken/strekken zette ik een rustig tempo van zo rond de 10 km/u in.

Voor de bekenden van deze regio onder u, zoals Richard een kleine routebeschrijving, aangevuld met foto’tjes gemaakt met mijn Nokia’tje.

Langs Woubrugge richting de molen en het gemaal aan het einde van van de weg Ofwegen


Molen en gemaal, einde Ofwegen

De wissel

Daarna rechtsaf richting de Mattenkade. Dit is een smal stuk fietspad wat bezaaid was met muggen. Jan schreef er ook al over op zijn weblog. Heb je trek in een brood mug moet je zeker dit soort weggetjes kiezen. Mijn zonne- annex vliegenbril had ik thuis gelaten wat dus eigenlijk niet zo’n goed plan was. Na 25 minuten een piepje van mijn Polarvriendje… tijd om van zooltjes te wisselen. Zoals je hieronder kunt zien is het naamloze pad richting de Mattenkade niet echt een goede plek om even te gaan zitten. Te smal en daardoor zou ik een obstakel zijn voor de fietsers… dan maar 5 minuutjes doorlopen waar een zijweggetje wat meer ruimte bood. Na de wissel van Koe- naar neutrale gele print weer verder met de MLSD.


Naamloze weg richting Mattenkade
De smalle naamloze weg

Na een uurtje een kleine plaspause en vervolgens lekker relaxt richting huis gelopen.
Data: 1u20m, 14,4 KM, 10,8 KM/u, 1091 Kcal en een keurige gemiddelde hartslag van 147.

p.s. vanavond kreeg ik een mailtje van Koen Martens, Koen is een trouwe lezer van mijn weblog en is een jaar geleden begonnen met hardlopen. Vandaag heeft hij zijn eerste wedstrijd gelopen. Koen houdt niet van half werk want hij heeft met succes de Han-Kan marathon gelopen… en in een super nettotijd van 3:24:11! Koen, ik heb respect voor je! Geweldig!!

Wil je weten wat hij mailde?

Nou Ronald,

Het is gelukt. Het begin ging goed. Ik had een prima haas voor me. We waren met een groepje van zeven. Het tempo lag erg hoog (gemiddeld 1km in 4.25min). Dit hield ik vol tot ongeveer 26 km.
En toen kwam de, ja ja, de man met de hamer langzaam in zicht. Het groepje van zeven was na 20 km uit elkaar. En ik kon de haas niet meer bijhouden (We waren toen met ze tweeen).
Bij 35 km werd het echt zwaar. De man met de hamer liet me niet meer los (tempo kwam boven de 1km in 5min). En uiteindelijk is het me nog gelukt om de laatste honderd meter een sprint te trekken van 19,3 km per uur). Dit werd luid en duidelijk met naam omgeroepen en de flitsen van de camera’s waren niet te tellen. Hier doe je het toch voor. Dus ik ben zeer tevreden met een tijd van binnen de 3:30 uur. Gemiddeld heb ik 3 keer in de week getraind. Dit was mijn eerste wedstrijd na precies een jaar aan hardlopen te doen. Je wilt niet weten hoe ik nu door huis loop (ik heb onderhand een rolater nodig).

Dit is de uitslag:
Nr StartNr Team/Naam woonplaats Bruto1Kwart BrutoHalf Bruto3Kwart PltsTot BrutoTijd NettoTijd
16 1115 Koen Martens nijmegen 00:48:36 01:37:06 02:25:37 52 03:24:13 03:24:11

Ik vroeg Koen of hij geen weblog wilde beginnen: waarop hij mailde:

Een weblog beginnen kost veel tijd. En je moet net zo als bij jou dan ook dagelijks iets leuks te melden hebben. Ik ben jouw log ooit via google tegengekomen, ruim een jaar geleden. Jouw manier van schrijven (en de opzet van je site) spreekt veel mensen aan. Ik volg dan ook eigenlijk alleen jouw site.

groetjes Koen Martens.

Dank je voor de complimenten!
Nogmaals, een hele mooie prestatie van Koen. Ik droom van zo’n mooie tijd op mijn eerste marathon 🙂

>