RetroRun 2012

Een paar maanden geleden kwam het idee van Nesrine, Christel en John (@Hardlopendeboer) om een leuke loop van 25KM te organiseren. Starten in Vleuten – De Meern en daar vandaan de mooie omgeving rond Utrecht zoals Haarzuilen en Harmelen te ontdekken. Een leuke loop moet natuurlijk een thema hebben: Retro. Frisse, opvallende kleurtjes. De beenwarmers heb ik niet gezien vandaag maar zelf had ik ook veel moeite om een passende outfit te vinden. Retro, dan denk ik aan de jaren 80 en uiteindelijk kwam ik uit bij een site waar ze filmposters en shirt verkochten.. en ja, als ik aan de jaren 80 denk, dan denk ik aan TopGun, de kaskraker uit 1986 met “Naval Aviator” Maverick en zijn “rear” Goose in hun F14 Tomcat. Die film kon en kan ik nog steeds helemaal meepraten 🙂

Dus met TopGun outfit naar Vleuten. Daar was het een leuke ontmoeting met oude bekenden: Nesrine, John – Hardlopendeboer, John – Runningcobbler, Petra, Erik, Christel, Sylvia, Barry, Marco en Jolanda maar ook nieuwe gezichten: Yvonne en Esco. Na de handjes en zoenen over en weer konden we ons even omkleden in de kleedkamers van Sportcentrum Oude Rijn, prima geregeld. Beetje jammer alleen dat een van de medewerkers de deur voor mij openhield en zei: “eh, de politie laat ik graag naar binnen” … pfff.. zeker nooit van TopGun gehoord maar ja, later hoorde ik dat hij begin 20 was..

We gingen op pad met 9 lopers en 4 fietsers (Nesrine, Yvonne, Silvia en Esco). Het eerste stuk over de Lint, een mooie fiets, skate, hardlooppad door Vleuten heen. We trokken toch wel wat bekijks met onze oufits maar na een kilometer of 6 werd het wel erg warm voor Runningcobbler en mij met onze hoed en pet op. Ook was het best warm in het katoenen TopGun shirt dus tijd voor een wissel. We liepen nu een stuk door onverhard terrein en de fietsers namen een omweg… oeps… toen waren we de fietsers kwijt. Gelukkig hadden we Ans nog onderweg die op twee punten water, cola, stroopwafels en Snelle Jelles uitdeelde. Prima verzorgd!

Bijna de hele route hielden we het droog maar na 2,5 uur begon het licht te regenen.. op zich best lekker, verkoelend buitje. De geplande 25KM werd iets langer, 27,5 maar iedereen heeft de afstand goed afgelegd. Barry en Petra hadden nog reserve over om een sprintje te trekken naar het sportcentrum… tja, dan doe ik wel mee natuurlijk 🙂 Na een heerlijk opwekkende douche in goed gezelschap…hihi.. konden we aanvallen op het buffet. Heerlijk eten na deze retrorun hadden we wel verdiend. Christel, Nesrine en John, dank voor de organisatie van deze leuke loop en iedereen aanwezig vandaag bedankt voor de gezelligheid! Dit soort loopjes zouden er meer moeten zijn. Geniet nog even mee van de dag: (De foto’s in de video zijn o.a. van Nesrine en Yvonne)


Mijn Garmin afstand klopt niet helemaal omdat ik ergens vergeten ben om op start te drukken

>