Mini Roparun training team 247 Tref & Co

Gisteren was de eerste grote training van Roparun team 247 – Tref & Co. Bijna alle fietsers, chauffeurs, kwartiermakers en runners van Tref&Co verzamelden om 08:00 uur bij het huis van teamcaptain Hans waarna het eerste busje met subteam 1 vertrok richting Antwerpen en subteam 2 een uurtje later richting Ossendrecht om daar de doorkomst van sub 1 op te wachten.

Een mooie oefening want met name bij de fietsers reden en nieuwe ‘treffies’ mee. Aangekomen bij de verlaten Kon. Wilhelmina Kazerne in Ossendrecht konden we even op temperatuur komen met koffie en thee die “Kokkie” Loes weer prima had geregeld. Inmiddels kwam er een telefoontje vanaf subteam 1 dat op de markt in Antwerpen de weg toch aardig was kwijtgeraakt en dat ze daardoor wat later zouden aankomen op het wisselpunt. We besloten om niet langer in de kou te blijven staan en door te rijden naar het grensplaatje Putte om daar even een warme kroeg op te zoeken. Ik stelde voor om die 2,5KM naar Putte hardlopend te doen. Kwartiermaker Theo en Laura fietste en Marvin liep mee.

team B voor vandaag: Nathalie, RR, Laura, Ester en voorop: Stacey en Marvin

Opvallend is dat in Putte cafe de Roskam tegenover de sexshop zit en binnen een straal van 100 meter ook de kerk… Putte heeft het zullen we maar zeggen. Telefoon! subteam 1 is nog 5 kilometer van de grens verwijderd. Jas aan en weer terug naar de kazerne voor de teamwissel. Marvin besloot met het busje terug te rijden en ik kon het niet laten om even in rap tempo terug te lopen naar de kazerne waar Bouke van sub 1 mij niet veel later aantikte en zo ging subteam 2, met Leon achter het stuur, Ester, Nathalie en Laura op de fiets en Stacey en Marvin als aflossing in de bus, op weg naar Halsteren bij Bergen op Zoom.

Sub 2 ging op pad richting en kwamen door Ossendrecht wat vorig jaar zoveel indruk op mij had gemaakt. Deze keer geen honderden mensen langs de kant verkleed als in een Frans stadje maar wel leuk om even de omgeving te zien. Iedere keer 1,5 km verder parkeerde Leon de bus en konden we snel de wissels doen. Onze nieuwe fietsers konden prima overweg met de routekaarten en voor we het doorhadden waren we alweer in Bergen op Zoom aangekomen. Daar ging het even mis… een weg op de route was helemaal afgesloten dus moesten we even een alternatieve route nemen. Grappig om te zien was dat er nog een roparunteam (team 2) bezig was met oefenen. Ook zij stonden langs de kant een nieuwe route te bespreken.

Marvin wordt afgelost door RR

We waren even de fietsers en Marvin kwijt geraakt in Bergen op Zoom centrum maar Leon vond als een getrainde postduif onze treffies weer terug. Daarna volgde de wissel op het parkeerterrein van de Intratuin in Halsteren. Bijna heel sub 2 moest plassen en liepen door dit mega-tuincentrum op zoek naar de toiletten. Ester grapte al: “moet je mij zien, loop ik hier met drie broeken over elkaar heen in een intratuin” waarop ik zei: “nee, ik dan in mijn lange running-tight” … het mocht de pret niet drukken! Kwartiermakers Hans, Frans en Theo hadden inmiddels al warme soep gemaakt en smaakte goed. Onze loopcaptain Rafael vertrok voor de 3e etappe.

Rafael start vanaf Hoogerheide
Check out his flashy shoes!

Sub 2 ging op weg naar Dinteloord voor de laatste teamwissel. Besloten werd om niet meer te wachten op sub 1 want anders zou het een hele lange dag worden met al die tussenstops van Sybe 🙂 Ook hier weer bekende stukken uit de vorige roparun: Haringvlietbrug en Numansdorp. Inmiddels was het al bijna 18:00 uur en het einde zat er op. Bij Oud Beijerland stopte de roparuntraining van vandaag. Het was een leuke en gezellige training, ook om weer meer teamleden te leren kennen. Hopelijk zijn dan onze andere lopers Dimitri en Gwenny erbij die vandaag door een blessure en griep niet mee konden lopen. Ik kijk alweer uit naar de volgende training. Mini Roparun by night!

Steesc helemaal klaar voor een superwissel

Data van gisteren: 23,7KM (waarvan 6,8km heel en weer naar Putte), totaal 1:43 uur, 4:21min/km, 13,8km/u. Zo was het gelijk ook een pittige intervaltraining. Nu weer even naar buiten voor een herstelloopje van 12km of zo.

De route van de twee teams

Alle foto’s van deze dag vind je in mijn Flickr-Album

>