TTSM Live test

Op een of andere vage manier blijft dit bericht mijn laatste bericht volgens Google Reader… er zit blijkbaar ergens een bug bij Google want andere readers werken mijn blog perfect bij. Alle Google Reader gebruikers: abonneer je op deze feed en mijn blog wordt weer bijgewerkt in Google Reader:

http://feeds.feedburner.com/RonaldsHardloopWeblog-RunningRonald

Ergens tussen 21:00 en 21:15 zal ik naar buiten gaan voor een uurtje in Zg-, op gevoel, niet te snel. Daarbij test ik een losse GPS ontvanger* uit die zijn gegevens doorstuurt naar de Nokia N95 die eveneens aan mijn gordel hangt. Als dit allemaal goed werkt, ook met onderweg wat foto’s uploaden, zal dit volgende week zondag ook gebruikt worden bij de zwerfloop.


N95 met losse GPS
Nokia N95 met een losse GPS ontvanger, de Amaryllo Purity**

De trip begon een paar minuten over negen met het gebruikelijke loopje naar het bruggetje op de dijk. Daar wat rek en strek oefeningen en de eerste foto…. direct daarna sloeg mijn N95 helemaal vast… nog een klein bugje misschien. Na een herstart kon de loop van een uur beginnen. Het tempo lag zo rond de 6:00 min/km maar omdat het windje mee was ging het geleidelijk steeds sneller.

Op het fietspad richting Ter Aar kwam een hardloper vanaf een zijweg voor mij lopen en langzaam liep ik op hem in en begon een praatje met hem te maken. Deze hardloper, een man uit Ter Aar, liep twee keer per week om zijn conditie op pijl te houden en zoals hij zelf zei: “zijn borreltjes weg te lopen”. Ik vertelde hem over mijn blog en de GPS Live Tracking en hij antwoordde dat zijn vrouw dat ook wel interessant vond… kon ze zien waar hij uithing 🙂

Niet veel later was hij bijna thuis en sloeg af, ik vervolgde mijn weg door Ter Aar terug richting Alphen aan den Rijn.


De GPS ontvanger hield keurig het signaal vast en twee keer stopte ik om een foto’tje te schieten (klik op de kaart op “bekijk deze trip op TTSM” om de foto’s te zien). Toch was nu ook weer mijn accu van de N95 redelijk snel leeg aan het lopen. Binnenkort zal ik een duurtest uitvoeren met de N95 maar ook met een Nokia 6230i, een klein toestel met een lange gebruikstijd. Zoals het er nu naar uit zal zien zal ik de 6230i met de zwerfloop, op zondag 2 maart, meenemen.

O ja, Martyn vroeg ook al wat de route zou gaan worden: nou daar komt ie dan: De start zal zijn op de grens van De Meern (vlak bij Utrecht) en dan helemaal terug langs de Oude Rijn naar huis. Ik zal de volgende plaatsen aandoen: De Meern, Harmelen, Woerden, Nieuwerbrug, Bodegraven, Zwammerdam en Alphen aan den Rijn, alles bij elkaar zo’n 35KM. Daarover volgende week meer.

De loop van vandaag: 11,21KM, 1:02 uur gelopen, gemid. tempo: 5:33min/km (10,8km/u), hartslag 144bmp – 72%HR (de terugweg was behoorlijk tegen de wind in), 921 Kcal.


TTSM script verwijderd ivm rss feed probleem

*waarom een losse ontvanger? De N95 wordt opgeborgen met ingeschoven (antenne)schuifklep waardoor de ontvangst wordt verminderd. Daarbij vreet de GPS ontvanger van de N95 stroom en zal ‘t waarschijnlijk niet 3,5 uur volhouden. De losse ontvanger heeft zijn eigen accu, goed voor 15 uur… altijd handig voor ultralopen 🙂

**Wil je TTSM Live gaan gebruik op je telefoon (wordt al door heel veel toestellen ondersteund) maar heb je geen GPS ontvanger erin zitten, bestel dan de Amaryllo Purity via de webwinkel van TTSM

>