Kenwoodrun 2008

Vandaag de eerste wedstrijd van 2008. Vroeg op, een paar boterhamen en twee flesjes sportdrank in mijn mik en hup, richting Uithoorn. De Kenwoodrun is inmiddels bekend terrein, vandaag wordt het de derde keer dat ik de 10EM van de Atletiek Klub Uithoorn ga lopen. De missie was eenvoudig: een tijd beter dan vorig jaar (1:11:36) maar het liefst onder de 1:10… maar of dat zou eenvoudig zou zijn? Hoe zou het gaan, hoestend en met een enkel die af en toe protesteert… Onderweg maar lekker hard de opzwepende muziek van Fresh.FM aangezet en richting de sporthal van Uithoorn gereden.


parcours kwr
Het parcours was om 10:00 nog behoorlijk uitgestorven

Ik maakte mij al zorgen, was de start echt wel om 11:00 uur.. maar gelukkig liep de sporthal langzaam vol… Daar kwam Erica binnen, klaar voor aktie maar haar man Fred liep vandaag niet. Hij zou op strategische punten wat foto’s gaan schieten. Buiten liep ik Martyn tegen het lijf. Hij ging voor een nieuw PR en het gevoel was goed. (Na afloop bleek hij ook een dik nieuw PR gelopen te hebben, Top Martyn!). Vlak voor de start zag ik Claudia in haar bekende WERU outfit. Ik ging bij haar en haar loopmaatjes staan omdat zij ook zo rond de 1:10 wilde eindigen.


11:00 precies, de start van de 10EM. Na ongeveer een kilometer vond ik dat het tempo wel iets hoger kon en richtte mij op een pace van 4:15min/km. Dat was goed te doen en op weg naar de Nesserlaan, de weg door de weilanden heen kon ik aardig wat lopers inhalen. Op het rechte stuk van de Nesserlaan had je de wind in de rug en was het, met de felle zon bijna zomers te noemen. Op de weg richting de Amstel vormde zich een groepje van drie man. Een man van (of gesponsord door) Runnersworld Haarlem, een man met een shirt van The Hunger Project en mijn persoontje. De Hunger Project-man zei aan het einde van het “windmee” stuk: “Nou, daar gaan we dan” waarmee hij het stuk langs het water,


1214, het nummer voor een nieuw PR

Gedrieën liepen we richting Nes aan de Amstel waarbij de kop regelmatig werd afgewisseld. We hadden alle drie duidelijk het idee dat we bij elkaar moesten blijven. Langs de kant niet zo heel veel publiek maar in Nes zag ik een Japans stel naar de lopers klappen. Ik zwaaide en begroette hen vriendelijke met “Konishiwa” (Hallo) wat een leuke reactie opleverde. Het laatste stuk langs de Amstel was zwaar, de wind had je nu echt tegen maar omdat het nog maar 4KM was richtig de finish vond ik dat ik alle zeilen moest bijzetten. Een snelle dame brak uit en volgende ons richting Uithoorn.

In Uithoorn voelde ik de plek onder mijn rechtervoet waar een blaar zat weer opspelen… nu niet!.. even door de pijn heen bijten en die twee mannen bijhouden. Mijn enkel heb ik onderweg maar één of twee keer gevoeld en gaf niet echt een probleem. Ook het hoesten was in de “hold-mode” gezet. Een blik op mijn Garmin en ik zag dat een tijd onder de 1:08 mogelijk zou zijn… nog even een eindsprintje. De Hunger Project man probeerde ik mee te krijgen om de Haarlemmer in te halen… dat laatste lukte niet meer maar ik drukte mijn klokje zeer tevreden af op een eindtijd van 1:07:44. Een nieuw PR op de 10EM en maar liefst 3:39 minuten van mijn vorige 10EM tijd af.


De laaste kilometer
De laatste 300 meter. Foto: Fred
<%popup(20080127-RR-kwr.jpg|1024|686|Vergroting)%>

Ons groepje van drie was weer compleet en we bedankten elkaar hartelijk. De snelle dame kon ons op het einde niet meer bijhouden maar is wel tweede in haar klasse geworden. Net veel later kwam Claudia over de streep en eindigde met een uitstekende eindtijd, sneller dan haar vorige 10EM en werd 7e in haar klasse. Heel goed gedaan Claudia.. je bent echt snel!

Eenmaal terug in de sporthal kwamen de hoestbuien… even snel onder de warme douche en daarna afscheid genomen van Martyn en Claudia. Erica en Fred heb ik helaas niet meer gezien, maar Erica heeft een PR gelopen. Super Erica! Frank ben ik helemaal niet tegengekomen maar heeft ook een PR gelopen (super!!) en Bjorn was er door ziekte vandaag niet bij, beterschap!

Als een blij man stapte ik in mijn auto. De eerste PR van 2008 zit in de pocket!

Mijn data: 16,1KM, 1:07:46 (volgens de uitslagenlijst),
gemiddelden: 4:13 min/km, 14:25 km/u, 180bpm (90%HR) en 1243 Kcal. 67e overall en 35e in mijn categorie. Klik <%popup(20080127-rondetijden-kwr.jpg|739|331|hier)%> voor de rondetijden.>