Marathon op bijzondere hoogte
Hardlopen in de Himalaya

Vanochtend kreeg ik bij JVC om 9:21 een SMS’je van Esther, mijn hardloopmaatje (ik blijf haar zo noemen, ookal lopen we al een jaar niet meer samen) waarin het volgende stond:
“Moet je eens kijken op everestmarathon.nl!! Ik ga mee volgend jaar!!”

Ik gelijk op die site kijken… WOW: wat een bijzondere marathon:

TENZING HILLARY EVEREST MARATHON 2007

Op 29 mei 2007 start voor de vijfde keer de Tenzing-Hillary Everest Marathon vanuit het Mount Everest Basecamp op 5.365 meter hoogte. Op 14 mei kom je aan in Katmandu en dan begint de avontuurlijke reis. Vanaf Lukla gaan de marathondeelnemers te voet richting het Gorak Shep-Everest basecamp. ‘s Nachts kamperen deze die-hards onder de mooie sterrenhemel van Nepal. De reis richting het basecamp duurt zo’n 15 dagen en zo heb je voldoende tijd om te acclimatiseren aan de luchtdruk op deze hoogte.

Prachtige omgeving

29 mei, om 7 uur start de Tenzing Hillary Everest Maraton 2007. Via vier checkpoints (Gorak Shep, Pheriche, Phunge Thanga en Namche Bazar) lopen de deelnemers naar de finish in Namche Bazar.
Esther gaf al aan dat het hier niet op een tijd gaat, sommige stukken van de route zijn niet in hoog tempo te lopen maar dat maakt ook niet zo veel uit.. bij deze marathon gaat het om het genieten…

Hardlopen in China!

Nou Esther, je bent altijd al een dame geweest die bijzondere dingen doet, dus dit past precies bij jou!! Ik vind het onwijs gaaf dat je dit gaat doen!

Nu jij ook een hardloopdoel gepland hebt moeten we maar weer eens wat loopjes samen doen!

Verder lijkt het mij geweldig als ik over een paar jaar met jou over de Chinese Muur kan hardlopen!!

>