Pittig begin…
Sushi jammie!

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om met het schema voor week 1 te beginnen.

Eerst nog de nieuwjaarsreceptie bij JVC bijwonen waar na het het proosten met een glas champagne tijd was voor de gebruikelijk hapjes. Stiekem hoopte ik dat de catering van JVC weer eens sushi zou regelen.. en zowaar!! mmm… zoooo lekker.

Na afloop richting huis en ‘s avonds aan de intervaltraining begonnen. Op het programma een uur Z1-2 (rustig tempo) met daarin 8 x 2 minuten Zg+ (op gevoel maar dan wel flink stevig) gevolgd door 2 minuten rustig dribbelen. Het parcours ging richting de Zegerplas voor een rondje om het meer. Na vertrek had ik pas na een minuut of vijf door dat ik mijn borstband niet om had.. nou ja, het was toch een loopje op gevoel dus ik kon wel een keertje zonder hartslagmeting.

Na 10 minuten inlopen en de eerste interval kwam ik bij het meer aan, in 6 intervallen van 2 minuten snel en 2 minuten langzaam was ik weer terug bij het begin. Nog één pittig stukje terug en dan weer rustig aan… en toen, van de Garmin: pieeeeppp, interval 8 van 8! What?? ik was er nog niet?? Nog één?? wwhhaaaarrrgggg.


Zegerplas
Pittig Rondje Meer

Na de laatste 2 minuten snel eruit geperst te hebben was het tijd om een kwartiertje rustig aan naar huis te lopen. Mijn nieuwe Nike’s voelen nog wat onwennig aan.. Zijn het de schoenen of de zooltjes? Volgende week ga ik weer naar de orthopeed bij Lafoot in Hilversum.

O ja, voor de liefhebber*, op 13 januari wordt weer de gebruikelijke Alphense Zegerplasloop gehouden. Deze 10KM gaat grotendeels over de route die ik vanavond heb gelopen. Misschien loop ik ‘m dit jaar wel… dat wil zeggen.. als het etentje van onze afdeling, de avond ervoor, niet doorgaat. Deze keer ben ik eens een keer niet de Bob.. en dan een wedstrijdje de dag erna?? Nee, dat gaat niet goedkomen…. twee maal raden wat gaan eten… Men roept “Kampai” bij het drinken..

data van de loop: 9,83KM, 55 minuten, intervallen van 2 minuten in 14,3 KM/u gemiddeld

*Rinus: Leuk om jouw eerste loop hier nog eens te komen doen. Ik weet zeker dat je je tijd van vorig jaar aan flarden loopt!

>