Lopen met de Nederlandse top bij de Nike Running Club

Vandaag de persdag van de Nike Running Club in het Amsterdamse bos. Een tijdelijk onderkomen van 6 weken wat morgen van start gaat en een waar mekka voor de hardloper is!


20090327-selma-michel.jpg
Men vs Women Challenge bij de Nike Running Club
met Toppers Selma Borst en Michel Butter


Na het ophalen van mijn hardloopmaatje Claudia arriveerden wij tegelijk met Martine en Ingrid bij de club. Binnen maakte we kennis met de Nike Shop, de Nike+ Corner waar je je Nike+ trainingen kunt uploaden, de Nike+ ID waar je je eigen schoenen kunt ontwerpen en het NikeRunning Lab. Het lab en de fysiotherapeut zijn op afspraak te bezoeken maar voor de rest kun je de hele week bij de Club terecht! Handig zijn ook de vele lockers waar voor je hardlooprondje even je spullen kwijt kunt.

Om deze persdag gaf topper Michel Butter een demonstratie in het Running Lab waar hij soepel als een Keniaan 19km/u op de loopband liep terwijl zijn VO2max werd gemeten. Een genot om te zien hoe makkelijk Michel loopt. Ondertussen gaf zijn trainer Guido Hartensveld uitleg over de dagelijkse trainingen van Michel en kreeg de pers alle gelegenheid vragen te stellen. Michel heeft een ongelooflijk snelle hersteldtijd. In zeer korte tijd zakt Michel’s hartslag van 183 weer terug naar 126 gemiddeld.


20090327-michel-vo2max.jpg
Michel tijdens de inspanningstest

Na de uitleg was het tijd voor het echte werk! De Men vs Women challenge, kortom: hardlopen. Na het uitdelen van weer een heel mooi runnerspakket nam hardlooptalent Selma Borst ons mee naar buiten en onder haar leiding werd een korte warming up uitgevoerd waarbij Martine opmerkte dat hij bij mij meer op ballet leek… blijkbaar gaat bij Martine de strijd ook buiten het hardlopen om 🙂

20090327-menvswomen.jpg
Commentaar overbodig


Na de warming up vertrok Michel met de vrouwen en ging Selma met de (minder in aantal) mannen op pad. De mannen gingen er vanuit Selma wel rustig aan zou doen maar nee, ze ging met 16km/u er als een speer vandoor. Dennis van Losse Veter, Peter (vast trainingmaatje van RTL4 presentator Jeroen Latijnhouwer) en ik waren de enige die haar bij konden houden maar toen Selma na 2 km de wind in de rug kreeg gaf ze alle mannen het nakijken.

20090327-stephan.jpg
Nike’s Stephan Lub laat het parcours aan Selma en Michel zien

Na een rondje van 4,5KM om de bosbaan waren weer terug bij de Club liepen wij viertjes nog even uit met Selma en haalde de dames op die het wat rustiger aan deden met Michel. Met maatje, maar ook tegenstander, Claudia liep ik weer terug naar de club waar we ons konden mengen onder de andere aanwezigen. Michel en Selma zijn reuze enthousiast en het is geweldig om met hen over onze favoriete bezigheid praten. Ik vroeg Selma of het tempo van zojuist een normaal trainingstempo was. Ze antwoorde: “Nee, ik wilde er echt vandoor maar ik schrok even dat jullie drieën bij mij bleven maar ik wist dat als ik even vol zou houden ik jullie wel zou kunnen afschudden… ” nou, dat klopte wel!

20090327-selma-rr.jpg
De sympatieke en o zo snelle Selma… niet bij te houden!

Vlak voor vertrek sprak ik nog even met Jeroen Latijnhouwer en deelden we onze gemeenschappelijke voorkeur voor de marathon van New York waar hij dit jaar weer probeert tussen te komen. Hij was verder aangenaamd verrast over de steeds groter wordende “commune” van hardlopende bloggers.

Het was een een topdag in Amsterdam! Vele bekende gezichten van de Nike+ Human Race in Parijs, supergezelschap van Claudia, Martine en Ingrid en natuurlijk de kennismaking met Selma en Michel.


20090327-nrc.jpg
20090327-inside.jpg
The Nike Running Club bij het Amsterdamse Bos

Ben je in de buurt van het Amsterdamse bos loop dan zeker even bij de Nike Running Club naar binnen. Op site vind je meer over de openingstijden en de trainingsmogelijkheden, met of zonder begeleiding.

20090327-bosbaan.jpg
Ontspannen (ahum) loopje met Selma om de Bosbaan,
15,9km/u gemiddeld

Meer foto’s in mijn Flickr-album
Zie ook het AD en Losse Veter waar jij kunt bepalen wat Selma of Michel moet gaan doen als verliezer van de Men vs Women Challenge

>