Splits training in SportTracks en KeyLock op FR310XT

Medeblogger/runner Raoul mailde mij gisteren de volgende vraag over SportTracks, hét programma om je trainingen in te analyseren

Volgens mij ben jij wel een Sport Tracks Guru 😉

Heb een vraag. Weet jij of het mogelijk is met ST om de eerste 2 kilometer
(bijvoorbeeld) te skippen voor de Gemiddelde HF Berekening ?

Loop vaak 10K en dan is de eerste 1.5-2K mijn hartslag hoog waarnaar deze
naar de normale stand gaat…

Tja, dat was een goede vraag van hem. Heel eerlijk dacht ik dat dat niet kon in SportTracks en wilde hem al terugsturen dat hij met laptimes moest gaan rekenen… maar nee.. eerst even goed zoeken. De oplossing was echter heel eenvoudig.

Selecteer Wijzig activiteit / Splits Activiteit

Ga in het dagelijkse activiteiten menu naar Wijzig Activiteit en kies voor Splits activiteit. Nu kun je aangeven wanneer je echt training begint, via een begintijd of een begin afstand.

Geef het splitspunt op in tijd of afstand

Als je nu op OK druk wordt je training gesplits in twee verschillende trainingen, elk met hun eigen gemiddelden data. Reuze handig als je met je training bent begonnen maar waarbij je de eerst paar minuten of de laatste uitloop kilometers niet wil mee laten tellen in je gemiddelden waarde. Of als je bij je vorige training bent vergeten je 310 te resetten je twee trainingen ‘aan elkaar hebt geplakt’. Probeer het maar eens uit. Supermakkelijk!

Als tweede nog even een kleine tip voor de Garmin Forerunner 310XT gebruikers.
Het is je misschien niet opgevallen maar als je met de laatste versie (2.70) op je 310XT werkt heb je nu ook een keylock functie. Iets wat de Forerunner 405 al standaard in huis heeft. Handig als je klaar bent met je training en alleen je gemiddelden in beeld wilt hebben of gewoon de tijd en niet meer per ongeluk je Garmin wil starten.

Keylock op de Garmin Forerunner 310XT

Druk op tegelijk op MODE en UP (pijltje omhoog) knop en KEYS LOCKED komt in beeld. Druk dezelfde knoppen weer in om de keylock te ontgrendelen.

Veel plezier met deze tips. Morgen zal ik jullie gaan vertellen naar welk land ik in september ga afreizen om een leuke hardloopwedstrijd te gaan lopen. Wordt heel bijzonder en het is een land wat al een tijdje op mijn verlanglijstje staat… tot morgen!

>