Inschrijving 20 van Alphen is geopend & Tiedkwiet loop

Het lijkt nog ver weg maar over minder dan 6 maanden is hij er weer: de 20 van Alphen, mijn hometown run. En ja, daar ga ik natuurlijk weer even wat reclame voor maken!

Even een klein stukje historie:

In 1953 werd de eerste ‘echte’ “20 van Alphen” georganiseert. Pas sinds 1975 is het een jaarlijkse wedstrijd geworden, die plaats vond op de tweede zaterdag in maart, met de start en finish op de Sportlaan. Sinds 1987 heeft de “20 van Alphen” de status van internationale wegwedstrijd. In dat jaar vond de start plaats op de Oranje Nassausingel, de finish was nog wel op de Sportlaan. Sinds 1991 maakt de “20 van Alphen” deel uit van de Run Classics, een serie van nationale wegwedstrijden in Nederland. Ook verplaatste het start-finish-gebied zich naar de Burg. Bruins Slotsingel. Na vele jaren op zaterdag te zijn georganiseerd is de loop in 2000 naar de zondag verplaatst. Sinds 2001 is het start-finish-gebied op de Prins Bernhardlaan, een ruime locatie vlakbij het centrum van Alphen aan den Rijn. In 2006 is start-finishgebied verhuisd naar het Stadhuisplein, pal voor het nieuwe stadhuis en werd het evenement omgedoopt in “20 van Alphen”.

De 20 van Alphen van vorig jaar... met een hoop bekende koppies

Zondag 6 maart 2011 – De 20 van Alphen (waar je ook kunt kiezen uit een 1, 2,5, 5 of 10km prestatieloop) is elk jaar een waar feest. Vele buitenlandse toppers doen altijd mee aan deze openingsklassieker van de wegwedstrijden en lopen door Alphen aan den Rijn is gewoon leuk. De sfeer is ontspannen en zeker bij de finish in hart centrum schreeuw het publiek je naar de eindstrijd bij het bijzondere stadskantoor. Schrijf je nu in, want doe je dit voor 1 januari 2011 dan krijg je een gratis loophesje en de Nationale Looppas cadeau!

De nationale looppas gratis bij voorinschrijving van de 20 van Alphen

Wat betreft het jaarlijkse RR openhuis.. ik moet nog even kijken hoe ik dat ga doen dus info daarover volgt zsm.

* * * *
Dan ook nog even wat promotie voor een hele bijzondere loop. Pieter, aka TheRunningMan heeft er deze week al over geschreven maar ik doe ook nog even een oproep aan iedereen die een maf loopje wil doen op een bizare tijd.

Tijd voor je leven loop heet nu de Tiedkwiet loop

Op zondag 31 oktober gaat om 02:00 uur de wintertijd in. Dan mogen we met z’n allen een uurtje langer slapen… slapen?? slapen is voor watjes, de echte hardlopers gaan dan, juist, hardlopen! Stel je voor, je start om 02:00 uur vanaf het dorpsplein voor Grand café De Rechter in Steenwijk (Overijssel) en gaat voor 11 of 17KM. Je loopt lekker ontspannen, kijkt een beetje om je heen, groet het publiek langs de kant (ja, dat staat er echt) en voor je het weet ben je weer terug met een wereldtijd op je klokje! Nog nooit eerder heb je die afstand zo snel gelopen! Minstens 1 uur heb je van je tijd afgelopen!! Dat wil jij toch ook?

Moon, Kees en Pieter waren zeer opvallend vorig jaar

Vorig jaar, toen het nog de Tijd van je leven-loop heette, deden Monique, Pieter, Kees en ik al mee aan deze bijzondere loop. Dit jaar zou het leuk zijn als jij er ook bij bent. Meld je dus nu snel aan op de site van de TiedKwiet loop. Bekende bloggers en twitteraars zoals Pieter, Raymond, Patrick, Annemieke en Pascal staan op op de deelnemerslijst. Wees er snel bij want er is een maximum van 300 deelnemers! … en de finish is in het Grand café!

En, heel belangrijk: Vergeet je feestverlichting niet! Het lijkt mij leuk om met zoveel mogelijk hardlopende Kerstbomen door de straten van Steenwijk. Daar gaan we zeker de RunnersWorld mee halen!

>