Ropa Runner!

De Roparun: wie kent ‘m niet: De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer (van Parijs naar Rotterdam) waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit meestal vier tot zes fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. De vele teams lopen een enorm bedrag bij elkaar, zoals in 2008: ruim 4,3 miljoen Euro!


Roparunner
Roparunner 2009

Niet alleen zal medeweblogger en o zo snelle Claudia volgend jaar haar eerste Roparun lopen, ook ik zal mijn Roparun debuut maken! Al meerdere keren ben ik benaderd voor deze geweldige en onvergetelijke estafetteloop maar ik vond dat ik eerst minimaal 3 marathons moest hebben gelopen… dus nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging!

Onlangs ben ik door (hardloop)vriendin Esther gevraagd om de nog openstaande loopplek op te vullen in ons team “We RUN Together”. De leden van ons team komen hoofdzakelijk uit de loopgroep Oegstgeest en is verder aangevuld met vrienden en bekenden. Allemaal toppers die zich helemaal inzetten voor ons team. Gisteravond had ik de eerste bijeenkomst van de groep “Sponsoring en Communicatie” wat heel gezellig en zeer productief was. Van ons team gaan jullie zeker nog meer horen! Binnenkort gaat onze, zeer professionele, website: www.weruntogether.nl live!

Er zal de komende tijd zeker meer worden geschreven over het team:

We RUN Together !!

>