KiKaRun 2008

Vandaag was het KiKaRun-dag. Een gezellige, drukke maar vooral ontspannen loop in recreatiegebied Spaarnwoude vlakbij Velsen. Een echte wedstrijd kun je het niet noemen, tijdregistratie ontbreekt en broodlopers zul je er niet zien. Geen probleem! De KiKarun is een leuke happening en ik sta volledig achter het goede doel, Kinderen Kankervrij.

De weg er na toe was goed te vinden en vele vrijwilligers loosden iedereen in juiste banen. Na het inschrijven waren mijn gedachten bij mijn enkel. Vandaag dé test. Hoe zou het gaan als ik 10KM dik in Zone 4 (hartslag 169-179) zou gaan lopen? Plotseling hoor ik iemand zeggen: “Hee, niet zo serieus hé!” Het was Rinus! De Bikkel van Heemskerk die na de nachtdienst bij Corus nog even 10KM meepakt.


Rinus & RR
Rinus Running en Running Ronald (in mijn nieuwe JVC outfit)

Rinus zocht regelmatig de schaduw op, de hitte vond hij maar niks. Een PR zat er volgens hem vandaag niet in. Iets wat ik met hem deelde. 27 graden is niet de beste omstandigheid om mijn persoonlijk record van 41:45 te verbeteren. Na even bijgekletst te hebben ging ik een beetje inlopen en rekken/strekken.

Tijdens de oefeningen sprak een man mij aan: “Hee, RunningRonald, ik heb je gezien in Rotterdam!” Het was Andy, vaste bezoeker van dit weblog. Hij deed het vandaag rustig aan en zou als haas voor zijn vrouw gaan lopen. Hij vertelde dat mijn blog leuk is om te lezen. Thanks Andy, leuk om je ontmoet te hebben.

Daarna richting de start. We werden om 12:00 uur weggeschoten door Inge de Bruijn, ambassadrice van Stichting KiKa. De eerste 100 meters waren door ongelijk liggend gras… ik kreeg het al wat moeilijk, als dit het parcours zou zijn is dat niet best voor de net herstelde enkel. Niet veel later ging het gelukkig verder op verharde paden. Na 3KM zag ik een bekend achterhoofd. Het was Rinus, die een pittig tempo aanhield. Ik riep hem toe: “Je gaat wel snel voor iemand die het rustig aan wilde doen!”, Rinus antwoordde dat hij inderdaad wat te snel ging.

Het tempo van 4:10min/km wat ik nodig zou hebben voor een PR verbetering zat er niet in. Hier een daar een klimmetje en de warmte hielden het op 4:16 gemiddeld. Gedurende de loop haalde ik diverse hardlopers wat betekende dat ik veel alleen liep. Een wat snellere man waar ik op gefocust was kon ik bijhouden op zo’n 100 meter afstand maar hem bijhalen lukte niet. Bij de laatste kilometer was duidelijk de koek bijna op. Met moeite kon ik het tempo ophouden. Een tijd onder de 42 zat er niet meer in. Helemaal op drukte ik af op een tijd van 42:08.

Zittend in de schaduw, lurkend aan een flesje AA wilde ik eigenlijk maar één ding. In het water springen! Toch maar even op Rinus gewacht die 3 minuten later, eveneens behoorlijk verhit, binnenkwam. Ik ging even afkoelen door met mijn benen in het water te zitten en heb daarna nog even met Rinus gesproken. Voor vertrek kocht ik een hardloopshirt en een kado’tje voor Michelle en Wouter. De opbrengsten hiervoor gaan allemaal naar stichting KiKa en dat maakt het uitgeven van het geld ervoor een stuk gemakkelijker 🙂


Kika beren
Een mooi hardloopshirt en knuffelzachte beren

Thuis lekker rustig aan gedaan en ‘s avonds een spontaan bezoekje aan een lekker Tapas restaurant met een terras aan de Oude Rijn waar Michelle en Wouter nog getrakteerd werden met een tochtje in de sloep van één van de andere gasten.


Kapitein Wouter
Kapitein Wouter aan het stuur

Al met al een geslaagde dag! Geen PR maar ik ben blij dat mijn pootje het goed heeft gedaan: Data van de loop: 10KM, 42:08, gemiddeld tempo: 4:17min/km, 14km/u, 811Kcal en gemiddelde hartslag: 175. Klik <%popup(20080608-kikarundata.jpg|809|242|hier)%> voor de rondetijden

Gek genoeg heb ik met mijn Garmin 9,84KM gemeten. Ik ben benieuwd of er nog lezers zijn die ook een korte afstand hebben genoteerd. Bijvoorbeeld Frank of Frederica, die ik helaas niet heb gezien.>