Nederland – Frankrijk Live, wat een feest!


Ek feest!
zooitje JVC ongeregeld in Bern

Een lange dag, 04:30 op en 04:30 weer naar bed. Het slaaptekort is inmiddels ingehaald. Het was een geweldige dag maar dat zag er ‘s ochtends nog heel anders uit voor mij..

daarover vanavond laat meer… eerst naar de verjaardag van mijn nichtje in Deil

update: 15-6-2008

De nacht voor vertrek richting Bern was onrustig. In had last van mijn maag en ook op Schiphol was het niet veel beter. Blijkbaar was daardoor niet te enthousiast tijdens het interview met SBS6 en is het niet uitgezonden. Mijn collega Nina, Antilliaans bloed in boerinnenkostuum trok wel de hele dag de nodige aandacht.

Bij het wachten bij de gate voelde ik mij niet goed worden, warm, koud, zweet. De details zal ik u besparen maar de wc heb ik op een andere manier bezocht dan normaal. De laatste keer dat ik zo beroerd was dat ik niet kon werken was in 1991. Uitgerekend nu mij ziekmelden en niet meegaan?? Even dacht ik eraan maar dit wilde ik niet missen…


De zwitserse alpen
De Alpen onderweg naar de Piz Gloria op bijna 3000 meter

Dan maar even rustig aan en tot de lunch niet eten en drinken.. de berglucht zou vast goed doen..


Na het bezoek aan het bijzondere restaurant op “het dak van Europa” voelde ik mij al een stuk beter. Helaas was er van het schitterende uitzicht over de alphen helemaal niets te zien. De Piz Gloria was gehuld in dikke bewolking.


Mist
Geen uitzicht op 2970 meter

De bus in en even eten in Bern. De stemming kwam er inmiddels in en elke verkeersregelaar in een oranje-vestje werd toejuicht als een mede-supporter. Na het (snelle, want geen tijd te verliezen) diner reden we met de 3 JVC bussen naar het Stade de Suisse Wankdorf voor de wedstrijd

Stadion

Bij het stadion liep het vol met oranjefans maar ook veel Zwitsers sloten zich aan het het legioen. De Fransen moesten het doen met een veel kleinere aanhang. Binnen hadden we mooie plekken. Zo’n 30 meter tegenover de cornervlag aan de kant van het Franse doel in de tweede helft. Beter kon niet!


Van der Sar
In de eerste helft vele reddingen van Van der Sar

Bij elk doelpunt was het groot feest waarvan ik de derde de mooiste vond. De Fransen scoorde hun enige doelpunt, de feestmuziek was nog gaande, de Les Bleux fans stonden nog te juichen én hup, Robben knalt vanaf een onmogelijke positie de stand naar 3-1! Hup, muziek uit en opnieuw gestart voor de Hollanders. Geweldig!!

Na het fluitsignaal ging het feest helemaal los en het stadion ging uit zijn dak. De bewaking van het stadion was opvallend relaxt en we konden zelf tot aan het speelveld komen, zolang we maar niet op het gras kwamen maar ik kon het toch niet laten om de groene sprieten die ons de overwinnen brachten, aan te raken


De grasmat
Het 4-1 gras van Bern

Buiten het stadion waren de Fransen opvallend sportief en gingen zonder problemen op de foto. Jammer genoeg was er geen tijd meer om na te feesten in Bern zelf, dat moet daar geweldig geweest zijn, maar wij hadden een vliegtuig klaar staan naar Nederland. Aan boord was het nog even feestelijk maar niet lang daarna vielen de meesten in slaap… valt niet hoor, die tripjes van JVC!


Helaas voor Lex Bleux
Helaas voor l’equipe de France

Nog even ter afsluiting, de 4-1, het feest compleet… met excuses voor de springerige beelden 😉


Meer foto’s in mijn Flickr-album en dit is de link naar bovenstaand filmpje

>