24 uur in Praag

Net als vorig jaar wordt de JVC Key Dealer meeting gehouden Praha, ofwel Praag. Dinsdag arriveerde ik om 18:00 uur in het Hilton Hotel om daar kennis te maken met nieuwe pakket voor 2009 en onze Cypriotische klanten te ontmoeten.

Na de eerste gespreken heerlijk gegeten in Kampa Park, een luxe restaurant aan de beroemde rivier de Modau, (of Vltava) die dwars door de Tsjechische hoofdstad stroomt. Daarna nog een afzakkertje in het hotel, email gecheckt en lekker naar bed gegaan.


Hilton
Linschotenshirt om in te slapen en schoenen klaar voor een loopje

Ondanks dat ik vorig jaar ook al op de beroemde Karelsbrug liep wilde ik een ochtendloopje door Praag niet missen. Om 07:30 naar buiten, handschoentjes aan en hobbelen. De vorige keer liep ik over de zuidkade richting de deze brug uit 1347 en besloot nu twee bruggen eerder de Moldau over te steken en de noordkade te ontdekken.


uitzicht in Praag
Praag wordt wakker.. uitzicht over de Moldau

Langs de noordkade van de rivier loopt niet echt een pad waardoor ik wat stukjes door de stad moest lopen om daarna weer terug te lopen richting de Moldau.. gek genoeg kwam er maar geen Karelsbrug, dan nog maar een brug verder, en nog één, en nog één… ik kreeg nu toch echt te gevoel dat ik veel te ver was doorgelopen. Nadat ik de weg had gevraagd aan een Tsjech die gebrekkig Engels sprak kon hij mij vertellen dat de Charlesbridge “back – back” was.. “You go by car?” “No, running” en ik maakte de bijbehorende armbewegingen”.. . Tsjech moest lachen en wees met zijn hand naar de juiste richting…


Ik stak de Moldau over bij de eerste brug en liep langs de zuidkade weer terug tot ik na 2KM de toren van de Karelsbrug zag.. gelukkig.. bekend terrein… De brug was een stuk saaier dan vorig jaar, bijna over de hele lengte werd er druk reconstructiewerk uitgevoerd waardoor de doorgang over de brug een stuk smaller was. Toch nog even snel een foto laten nemen door een meisje en daarna weer richting het Hilton.


RR in Praag
www.RunningRonald.cz 2009

Aan de zuidkade van de Moldau liggen heel veel schepen die als hotel, cruise of slaapboot dienst doen. Hier is het heerlijk fietsen of hardlopen en loop je gemakkelijk onder de vele bruggen door. Na 56 minuten hardlopen en 10,3KM was ik weer terug bij het Hilton. Lekker douchen en ontbeten en daarna weer in meeting. 14:30 uur vertrok de bus alweer terug naar het vliegveld van Praag en zo kwam er een einde aan dit dagje Praag en kan ik eindelijk weer eens de categorie “Trainingen (Buitenland) op mijn blogje gebruiken.


zuidkade Moldau
De hardlooppaden langs de Moldau

Morgen nog een laatste training en dan zondag de 10EM van de vakantiemakelaarsloop. Ik heb er zin in!>