Trainen met een 3voudig marathonkampioene

Claudia, inmiddels wel bij iedereen bekend woont ongeveer 20 minuten bij mij vandaan. Ideaal als ik even zin heb om samen een loopje te doen. Vandaag een dagje vrij en wat doe je dan? Juist, lekker richting het strand zoals Claudia en ik al eerder hebben gedaan.

Nadat ik de kids op school had gebracht vertrok ik richting Nieuw Vennep en kreeg bij Claudia nog een kop thee. Even lekker warm worden want buiten was het best nog wel fris. Bijgekletst over onze hardloopplannen, zoals de Roparun en de aankomende marathon van Purp. Nadat ik nog een bijdrage had gestort in de spaarbus van Claudia’s Roparun-team RTZN vertrokken we richting strand maar mijn loopmaatje stelde een ander gebied voor. Bij het plaatsje De Zilk liggen de Waterleidingduinen waar je heerlijk kunt lopen. De routes zijn goed aangegeven met gekleurde paaltjes dus de Garminnavigatie is niet nodig.

Daar aangekomen zochten we een leuke route uit en lopen maar. Het is heerlijk om met Claudia te lopen. Ze loop makkelijk en ons tempo ligt prima gelijk. Met een ontspannen tempo van 5min/km liepen we door de duinen van dit mooie gebied, zelfs de zon kwam nog even achter de wolken vandaag en Claudia sloeg haar jack om haar middel. Een foto’tje van onze loop moest natuurlijk wel even worden genomen maar er liepen niet veel mensen in de duinen, dus moest de zelfontspanner er aan te pas komen:


Claudia en RR in de Waterleidingduinen
Claudia en RR in de Waterleidingduinen

Onderweg kwamen we wel andere figuren tegen..

Een vos, een damhert met partner en deze kudde schapen, geen idee hoe ze worden genoemd dus ik noem ze gemakshalve maar even duinschapen


Duinschapen
Duinschapen… of iets dergelijks..

Al lopend werd ik door Claudia op de hoogte gebracht van de laatste nieuwtjes, vertelde ik wat ik zoal lees op de 95 hardloopweblogs die ik niet meer bij kan houden, en passeerde er, vanzelfsprekend, ook nog wat hardlopende weblogvrienden de revue. Geen nood jongens en meisjes, alleen maar positieve verhalen! Claudia vertelde dat ze veel zin had in Schoorl om daar nu eens eindelijk zo’n grote groep webloggers te ontmoeten. Dat kon ik alleen maar beamen, Schoorl is als sinds 2 jaar, bij uitstek, een geweldig bloggersontmoetingspunt

Na een uurtje lopen door de duinen vonden we het beide wel goed zo en gingen terug naar de auto waar Claudia mij trakteerde op krentenbrood met heel veel spijs… jammie! Tevreden reden we weer terug naar Nieuw Vennep waar ik mijn maatje thuis afzette en omdat ik nog een beetje tijd overhad bood Claudia een Nespresso aan… kijk, daar zeg ik geen nee tegen!

Het was een heerlijke ochtend, lopen met een snelle en leuke vrouw, thee en koffie, een mooie loopomgeving en perfect loopweer. Wat mij betreft Claudia, lopen we meer samen. Dank je wel voor je gezelschap vandaag!

Deze blogpost is ook namens Claudia, die heeft het zo druk met alle sinterklaasvoorbereidingen. Fijne pakjesavond voor iedereen!


Waterleidingduinen bij de Zilk
Ons loopje door de Waterleidingduinen

>