Lekkere duurloop van Alphen naar Leidschendam

Na de loop met Dolf op woensdagmiddag, aangevuld met de training bij AAV’36, in vies regenweer was het even tijd voor rust tot vandaag. Sylvia, goede vriendin en hardloopster had de Meijertjes uitgenodigd voor een lekker hapje bij haar thuis. Pieter, haar man, stelde voor om Sylvia in Alphen te droppen daarna met Miranda en kids richting Leimuiden te rijden… Sylvia en ik zouden dan richting Leidschendam lopen… goed plan Pieter!

Even na 14:00 uur stonden Sylvia en ik gereed om te vertrekken. Onze Garmins (Sylvia heeft mijn FR405CX overgenomen) even laten ‘fixen’ en gaan. Mijn loopmaatje wilde in haar marathontempo van 5:15 min/km lopen. Geen probleem! We hadden elkaar al een tijd niet meer gezien en onderweg kletste we over van alles maar het onderwerp hardlopen werd meest uitgebreid behandeld…. na een kilometer of 7 gaf Sylvia aan eigenlijk een plaspauze in te lassen maar ja, we waren net het dorp Koudekerk a/d Rijn uit dus besloten door te lopen richting Leiderdorp voor een geschikte stop. Ergens halverwege zei ik: “hij kijk, er staan twee dixie’s op dat ponton.. doen!” maar mijn medeloopster zag dat niet zitten… “straks drijft ie weg…” niet veel later kwamen we langs een kroeg… idee!

We liepen de kroeg in en ik vroeg of het damestoilet even gebruikt mocht worden. Verbaasde blikken van de stamgasten die al rokend aan het bier en het kaartleggen zaten. Toen ik vertelde dat we op ‘doorreis’ waren naar Leidschendam keken ze vreemd op en toen ik zei dat we vanuit Alphen a/d Rijn waren vertrokken veranderde de blikken in: “Die sporen niet…” precies! Na de tussenstop zocht ik weer een fietspad langs de Oude Rijn maar toen, bij het laatste stukje… een afsluiting.

Tot hier en niet verder...


Da’s lekker dan… en nu? omdraaien en weer helemaal teruglopen naar het poortje tussen de huizen door waar we dit pad op waren gegaan. Ik keek naar één van de bungalows langs de Oude Rijn.. niemand in de woonkamer…. ik trok Sylvia mee door de tuin van het huis en zo kwamen we weer op een begaanbare route uit. Nee, je moet gaan omlopen 🙂

De route ging verder door Leiden, langs het pand van JVC, richting Voorschoten. Onderweg veel hardlopers (m/v) gezien die allemaal vriendelijk groette. De fietspaden waren goed beloopbaar en zo volgende de kilometers onder onze voeten door. Vlak voor Voorschoten even een kleine tussenstop waar een aardige dame even een foto van ons schoot… nou ja, 3 stuks want als een professionele fotografe beoordeelde ze de eerste twee niet geschikt voor publicatie op dit blog.

In Voorschoten aangekomen namen we de brug, bekend van de Leiden Marathon maar kwamen daardoor aan de verkeerde kant van het water terecht… dat leverde even een zoektocht op om op de juiste wijze door Voorschoten heen te lopen. Even de weg vragen… “Leidschendam.. Ja, dass weiss ich niet zo güt. Vielleicht kan du besser die kant auflaufen naar die Autobahn…” tja, dat was echt een hulp… Nou ja, met gezond orientatie vermogen kom je erook.

RR & Sylvia in een lekkere duurloop

Na bijna 25KM gelopen te hebben kwamen we aan in Leidschendam. Een lekkere duurloop, grotendeels in de zon en ook nog in goed gezelschap. Aangezien Sylvia bijna de weg heeft lopen kletsen heeft ze volgens mij genoeg over om nog een beetje te versnellen bij de marathon! Bij haar thuis even een lekkere douche en daarna aan de sushi!! Super! Pieter en Sylvia, dank voor de gezelligheid, ook namens de Meijertjes en de volgende doen we de duurloop van Leidschendam naar Alphen! Morgen weer een leuke duurloop maar dan in Apeldoorn! Ook dat wordt leuk!

Data: 2:11 uur, 24,7KM, Gemiddeld Tempo: 5:20 (zal iets lager liggen, gok zo rond 5:17 omdat ik bij de Duitse vrouw mijn Garmin heb laten doorlopen)
Gemiddelde hartslag: 147bpm, 1229 Kcal. Zie ook de GarminConnectData

Duurloop van Alphen a/d Rijn - Leidschendam

>