Eindhoven – Overloon

We zijn weer terug! Gisteren, aan het eind van de ochtend vertrokken Miranda en ik richting de lichtstad van Nederland. Onderweg dikke files op de A2 maar omdat we geen haast hadden namen we een omweg via de A27. Op deze snelweg zag ik nog een bloedmooie Ferrari met een RR kenteken… helaas geen foto hiervan.
Nadat we in Eindhoven waar aangekomen zijn we richting het centrum gelopen en wat winkels in geweest. Daarna een flinke tijd doorgebracht op de Markt, heerlijk in het zonnetje met een dankje en een hapje.


RR aan het bier
Redelijk uniek deze foto, RR aan het bier… Corona vind ik wel lekker

‘s avonds lekker gegeten en we hebben ons uitstekend vermaakt in de binnenstad… en.. deze keer geen laptop bij mij of mijn hardloopspullen.. ja, het kan echt 🙂

Hotel Parkzicht is een leuk klein hotel, lekker rustig gelegen, net buiten het centrum. Een aanrader als je een dagje naar Eindhoven wil en niet in het centrum wilt zitten.

Best lekker, een keer niet wakker worden door de herrie van de kids. Rustig ontbijten zonder regelmatig “eet boven je bord” te hoeven zeggen. Hierna zijn we richting Overloon, bij Boxmeer vertrokken.

In dit dorp, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog behoorlijk flink gestreden is, ligt het Oorlogs- en verzetmuseum. We waren hier al eerder geweest (zo’n 15 jaar geleden) en er is niet zo veel veranderd aan het ‘oude’ gedeelte van het museum… maar, wel nieuw is het Marshall Museum. Hier vind je in een ernorme hal (10.000 m2) heel veel voertuigen uit de 2e W.O.


Miranda's suv
Leuke PC Hooftstraat trekker?

Eén van de bijzondere museumstukken is ernome transport-ambifibie-voertuig. De Catepillar als ik mij niet vergis.
Verder was er ook nog een uitgebreide fotocollectie over het werk van de militairen in Urugzan…. maar helaas, Martine heb ik niet kunnen vinden… gelukkig komt ze wel weer bijna thuis.

Daarna weer lekker richting de kids en ‘s avonds nog een uurtje gelopen.
Morgen zal ik de mini-quiz on line zetten…

Voor wie het leuk vindt: meer foto’s van deze twee dagen vind je in mijn fotoalbum

>