Ga toch fietsen!

In het kader van de enkel-herstel-dagen vandaag twee fietsverhaaltjes…

De kerstdagen ben ik weer doorgekomen.. deze keer geen uitgebreide diners met veel familie, nee lekker rustig thuis. Ik vind het ook niet fair ten opzichte van Miranda dat ik mij (en andere familieleden) te goed doe aan vele lekkere hapjes terwijl zij gezellig aan een bakje vla zit… (ja, nog tot 6 januari moet zijn vloeibaar eten). Dus eerste kerstdag rustig aangedaan. Kids gingen ‘s middags lekker spelen dus papa op de fiets… kon ik even een nieuwe duurlooproute gaan verkennen… nou, ik kom plaatsen waar ik nog noooooit geweest ben… en ik woon al 36 jaar in de regio.

In the middle of Nowhere

‘s middags zo rond 14:00 uur vertrokken richting Ter Aar en daarna naar Aarlanderveen (of all places…) een klein dorpje onder Alphen a/d Rijn waarin ik minstens drie kerken en vijf molens heb geteld. Door de polders van “het groene hart van Nederland” weer terug richting good old Alphen. Ik ging buitenom mijn woonplaats weer terug en zo kwam ik terecht bij de Zegersloot, een groot meer, ook geliefd bij wandelaars..

Nou dat heb ik gemerkt.. ik werd helemaal gek van de wandelaars op eerste kerstdag daar.. niets mis mee hoor, begrijp mij niet verkeerd maar ga aub niet 4 man dik naast elkaar lopen op een fietspad #@$#@@$. Eerst bijna een hond platgereden, want ja, niet aangelijnd… daarna regelmatig voetgangers voor mijn voorwiel: “o ja.. zag je niet.. ik kijk recht in de zon he” .. ja ja ja.. Martine had ook al last van dit soort figuren.. afijn: 1:20 uur en zo 24 KM lekker gefietst.

Nog zo'n plek waar nog nooit iemand van heeft gehoord

Vandaag, 3e kerstdag, een dag voor de meeste om bij te komen van de kerstdagen was voor mij weer lekker een fietsdag.. nou ja, -avond. Deze keer weer richting Ter Aar maar dan nu de andere kant op.. ja, weer richting een gat… Langeraar genaamd, vandaar richting Rijnsaterwoude, Woubrugge en terug naar Alphen a/d Rijn. Op de donkere landweggetjes had ik toch echt wel mijn koplampje nodig… Tijdens mijn fietstochtje ben ik welgeteld één hardloopster tegengekomen. Een mooie blonde dame op het Dijkslootpad in Alphen.. als je dit leest; ik vind je een bikkel! Na 1:05 uur en 20 KM vond ik het wel weer genoeg.. ben eigenlijk helemaal geen fietser.

De temperatuur was te doen.. -1 graad maar de stevige wind maakte het fietsen soms erg pittig en ijzig koud.. gelukkig had ik mijn winddichte en immer sexy onderbroek aan 🙂

Donderdagmiddag ga ik op schoenenjacht.. tot dan!

>