26KM duurloop met nieuwe ontdekkingen

Ik schrijf niet zo veel over mijn trainingen meer want al die rondjes in Alphen en omgeving zit niet echt iemand op te wachten maar als ik weer eens een bijzonder rondje doe wil ik daar wel even een stukje over schrijven. Coach Rob Veer schreef mij afgelopen zondag een duurloop van 26KM voor. De trainingen zijn een beetje aangepast. Normaal gesproken deed ik de duurlopen op tijd, nu op afstand. Vaak waren ze ook in Z1 (125-135bpm) maar deze keer moest ik van Rob 26KM lopen in 5:00min/km.

Pittig maar te doen. Zondag kwam niet helemaal lekker uit met de drukte in huis dus besloot ik de duurloop op maandagochtend te doen. Eerst een route gemaakt in GarminConnect om zo aan de 26KM te komen en ondanks ik al heel veel wegen heb gelopen in deze omgeving kon ik toch nog een kilometer of 5 uitzetten over onbekend gebied in Aarlanderveen richting Korteraar. Van te voren bekijk ik dan altijd even de route via Google Streetview zodat ik tijdens de route zo min mogelijk gebruik hoef te maken van de ‘routekaart’ op mijn Garmin.

Even over 10 uur vertrokken richting Aarlanderveen met weer eens mijn JVC oordoppen in. Een muziekje onderweg zou misschien een beetje helpen. Ondanks ik de muziek niet echt hard had staan vond ik het toch niet echt lekker lopen. De Korteraarse weg (en meer van die wegen in de buurt) zijn smalle wegen waar 1 auto kan rijden en om de zoveel honderd meter staat een uitwijkplaats. Hier moet je echt de auto’s in de gaten houden. Net zoals die man in die groene auto die opeens vlak voor mij stopte en de weg vroeg. Terwijl ik half in door zijn raampje hing en ‘m uitlegde waar hij naar toe moest rijden kon hij meegenieten van de klanken uit mijn hoofdtelefoon… en toen ik ‘m de route op mijn iPhone liet zien zei hij: “dat soort dingen heb ik niet hoor..” hihi

De plassen van Langeraar

Daarna waar snel op pad en dat tempo van 5:00 vasthouden… af en toe flinke tegenwind maar de nieuwe stukken die ik liep brachten genoeg afleiding. Vooral het stuk van de Korteraarseweg vlak voor het Oude Kerkpad is mooi… met namen de huizen daar. Via Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Korteraar en Papenveer liep ik richting Langeraar over de dijk van de Langeraarseplassen. Daar even een kleine plaspauze en gelijk een mooi foto-moment. Mijn hoofdtelefoon was ik nu wel zat.. ik loop lekkerder zonder muziek blijkbaar. Via Langeraar en Rijnsaterwoude terug richting Alphen voor de laatste 9KM. Af en toe beetje zware benen maar met 1 sqeezygel en een halve liter water in mijn Hydrapak ging het allemaal wel lukken.

Bijna op het 26KM punt volgens GarminConnect sprong mijn Forerunner op de te lopen afstand… grappig om te zien hoe precies die kaarten bijna kloppen dus. Een mooie training van 2u18m waarbij het tempo goed werd vastgehouden (4:57min/km gemiddeld) en 151 slagen per minuut van mijn interne pompje. Ondanks het grijze, regenachtige weer een lekkere loop… mag ook wel want de Rotterdam Marathon komt steeds dichterbij

Mooie cijfers, Rob kan weer tevreden zijn>