Genieten in de winterzon & nacht

Wat een heerlijke dag was het vandaag! Zonnig, niet al te koud (rond het vriespunt) en niet te veel wind. Op naar het strand! We parkeerden bij de Langeveldseslag, Noordwijkerhout en liepen richting de zee. De kids wilde het liefst met schep en kasteelvormpjes aan de slag en als het een kon ook nog een lading water erbij.. mmm.. gezien de watertemperatuur leek ons dat niet zo’n goed idee en werd er een strandwandeling voorgesteld. Wouter zag de ‘skyline’ van Zandvoort en daar wilde hij wel naar toe lopen…


lekkere strandloop
Lekker uitwaaien

Sinds de strandloop met Claudia ben ik aardig op de hoogte van de afstanden van en naar de Langeveldseslag en stelde voor om richting Noordwijk te lopen. Dat is korter en met de wind mee. Michelle wilde eigenlijk al weer naar huis dus Miranda en Wouter gingen dapper op weg naar de vuurtoren van Noordwijk. Michelle kon ik overhalen met een bord patat om toch naar Noordwijk te rijden en daar in tegengestelde richting Wouter en Miranda op te halen. Na de patat en voor mij een kom erwtensoep (jammie) op de Kon. Wilhelmina Boulevard liepen we tegen de wind in en na 20 minuten waren we weer met z’n viertjes. Erg knap van de kleine man. Hij heeft toch 7KM over het strand gelopen maar zoals Miranda al zei: “zolang je er koekjes in blijft stoppen hoor je ‘m niet”

Heerlijk uitgewaaid op deze mooie winterdag en de kilometers die ik vandaag minder heb gelopen dan de Noordwijkgangers heb ik zojuist alweer goed gemaakt met een korte duurloop van 77 minuten. Vertrektemperatuur -3 graden dus de winteroutfit, inclusief de altijd sexy thermoslip aan gedaan. Een heerlijk Z1 loopje, goed voor precies 13km in een gemiddeld tempo van 5:55min/km en een hartslag van 137bpm. Prima! De sloten in Alphen vriezen lekker dicht, nog even en dan kunnen de schaatsen weer aan maar deze kwart-indo (laatste dappere poging op natuurijs in 1984) kan wel wat schaatshulp gebruiken!


2008

o ja, a.s. dinsdag de laatste loop van dit jaar en die avond, hoe kan het ook anders, traditiegetrouw het RR jaaroverzicht!

>