BWG Trophy 2008

Afgelopen weekend was het weer het jaarlijke zeilevenement voor de Bruin- Wit en Grijsgoed handel, de BWG Trophy 2008. JVC is zoals altijd van de partij en hoeveel keer ik mee ben geweest… ik ben inmiddels al de tel kwijt geraakt. Gek genoeg ben ik nog steeds geen zeiler. Het gaat meer om de gezelligheid en het samenzijn met collega’s en relaties uit de handel.

Plaats van handelen: Flevo Marina in Lelystad.
De vrijdagavond begon, traditie getrouw, met een diner in Hollandse stijl. Boerenkool en/of andijviestampot met een flink stuk worst en een bal gehakt. Daarna borrelen tot in de late uurtjes.


JVC Sailing Team
Voor het eerst waren er nu ook JVC dames bij

Het feestje was gezellig, er werd flink gedanst en zo af en toe waagde sommigen zich aan een karaoke-optreden. Judith, één van de zeilers van GfK Marketing Services was zaterdag jarig dus om 00:00 uur was het feest helemaal compleet. Na een aantal bacardi-cola’s ging ik verder op water want er stond ook nog een ochtendloop op het programma maar eerst moest er, ook weer volgens traditie, een eitje worden gegeten.


JVC bij zonsondergang
De JVC aak bij zonsondergang in Flevo Marina


Aan boord hadden we niet echt de ruimte om lekker te bakken dus werd er een keukentje in het huisje van de organisator ‘geconfisqueerd’ waar JVC collega Alex zijn ei met spek en andere topings- bakkunsten uitvoerde. De bodem voor de ochtendloop was gelegd en om 02:30 uur ging ik te kooi.

Terwijl nog vier andere collega’s uitgeteld hun roes lagen uit te slapen sloop ik zachtjes naar buiten, werkte een fles sportdrank naar binnen en vertrok om 07:00 uur langs de IJsselmeerdijk richting Lelystad. Altijd leuk om op onbekend terrein te lopen!


Langs het IJsselmeer
Langs de Dijk, met Lelystad op de achtergrond

Het doel van de loop was het bekijken van de Markerwaarddijk. Deze 29KM lange dijk van Lelystad naar Enkhuizen wil ik nog wel eens een keer als duurloop gaan doen. Waarschijnlijk dodelijk saai maar op één of andere manier toch aantrekkelijk. Er loopt een fietspad langs deze 100KM autoweg en door de altijd aanwezige wind zal je, denk ik, niet zo veel last hebben van de uitlaatgassen.


Markerwaarddijk
Als je 17,4KM/u loopt kun je ‘m in 100 minuten doen…

Ondanks dat ik geen ochtendloper ben, mijn hartslag was aan de hoge kant, 151bpm gemiddeld op dit loopje van 11,1KM (1:00 uur en 5:32min/km) kwam ik weer tevreden aan boord en kon ik iedereen wakkerschudden. Na een lekker ontbijtje verzamelden wij ons aan boord van de Lemsteraak Marendorp die JVC had gehuurd, met kapitein, voor de zeiltrip. Het weer was ons zeer gunstig gezind en de meeste JVC’er stemde voor een rustig zeiltripje wat ook wel duidelijk uit de foto’s blijkt. Deze keer geen snelle wedstrijdtijden maar even lekker ontspannen.


SailingRonald
Running… eh.. SailingRonald

Na een paar uur zeilen namen we afscheid van onze kapitein Marten en bedankte hem voor de gezellige dag. Benieuwd wat de BWG 2009 ons gaat brengen.

o ja, vanavond is er ook nog gelopen. Een duurloopje van 1:30 uur, 6:02min/km gemiddeld, goed voor 1219Kcal. Vorig jaar liep ik de zondag na de BWG 2007 dit zelfde rondje, toen in 5:56min/km en een gemiddelde hartslag van 140, vanavond was hij 134bpm. Dat gaat goed!

>