Tapering off Run

De laatste dagen voor de Haarlemmermeer marathon. Alles staat in het teken van mijn 8e marathon, oftewel Tapering Off: Rustig aan, op tijd naar bed, goed en verantwoord eten en drinken en nog een beetje hardlopen.

Langnese Honing doet inmiddels weer goed zaken met mij en ook de pasta, pannekoeken, fruithapjes en bananen staan de komende dagen op het programma. BORN Carbo Energy Superior is inmiddels ook weer in huis gehaald en zal ook dienst gaan doen tijdens de marathon alsmede de BORN Protein Recovery Superior. Vanavond de eerste van drie Tapering Off Runs.

Vanavond stond er een 40 minuten loop op het programma: 20min Z1, 10min Z3 en 10min Z1. De resultaten waren meer dan prima:
20min: 5:36min/km, 10,7km/u, 130bpm
10min: 4:19min/km, 13,9km/u, 155bpm
10min: 5:37min/km, 10,7km/u, 137bpm


20090901-z-zones.jpg

Of mijn hartslag a.s. zondag ook zo lekker laag is, is de grote vraag. Voorlopig eerst maar even wachten wat het weer gaat doen…

O ja, ik had vanavond ook nog bijna een (ongewenste?) verstrengeling met een jongedame op een fiets. Ik was op pad gegaan met mijn reflectiearmband met knipperledjes want het wordt al weer vroeg donker. Netjes aan de linkerkant van de weg liep ik over het fietspad toen twee dames mij tegemoet reden. De “buitenste” fietster was blijkbaar in gedachten en de “binnenste” fietster zat druk te SMS’en. We kwamen op elkaar af in een smalle tunnel dus ontwijken naar links was niet te doen… en botsing was onvermijdelijk. Luid riep ik: “Pas op dames!” een kreet van schrik en de dames stuurden snel naar links. De binnenste fietster riep nog terug: “sorry meneer”.. en dan voel ik mij zoooo oud.. maar ja, heb toch nog maar even teruggeroepen dat het wel goed was zo.

Nu weer lekker verder met rustig aan doen, morgen zelfs een dagje vrij… en dan volgt er ook nog een bericht voor de Forerunner 310XT gebruiker

>