Even ontspannen voor een drukke week

Het lange weekend is mij wel lekker bevallen. Vrijdag de training met Claudia die overigens vandaag weer een podiumplek heeft veroverd, zaterdag rustig aan gedaan en vandaag op pad geweest met Michelle. Het is alweer een tijdje geleden dat we een papa/mama dag hebben gehouden. Op die dag gaan we apart van elkaar op stap. Vandaag ben ik met Michelle naar Naturalis in Leiden geweest en Miranda met Wouter naar het Spoorwegmuseum.


Een beest tussen de beesten
Michelle in Naturalis

Naturalis is zeker een bezoekje waard, voor kids en volwassenen. Alles over de natuur kun je daar zien en beleven. Van de kleinste organismen tot de grootste dieren. Het ontstaan van de aarde, fossielen, pre-historie, natuurkundige verschijnselen en ga zo maar door… leuk en leerzaam. Bij Fred las ik over het Museon in Den Haag. Een leuke bestemming voor de volgende keer. We hebben ook maar gelijk museumkaarten voor ons aangeschaft.

Vanavond de laatste ontspanning van dit lange weekend, een duurloop van 2,5 uur met een aantal bijzonderheden…

Het is gek dat ik in de 4 jaar dat ik nu hardloop ik nog steeds dingen ontdek die ik nog niet eerder heb gezien op de vele loopjes in de omgeving. De route ging vandaag langs de Oude Rijn vanaf Alphen aan den Rijn, langs Koudekerk en Leiderdorp. In de laatst genoemde plaats ontdekte ik een leuk fietspad direct langs de Rijn maar die werd abrupt afgesloten door twee grote buizen voor zandtransport. Ging bijna lelijk onderuit toen ik over de buizen heen wilde klimmen. Op de terugweg door Zoeterwoude Rijndijk nam ik een kleine lus om om de juiste eindtijd uit te komen en zag dit bord:


Grafitti Tunnel
Ja, Graffiti kan legaal zijn…

2:34 uur, 3 flesjes van mijn gordel, 2 Squeezy’s en 1 powerbar later was ik weer thuis. Inmiddels was het alweer 23:00 uur. Een lekkere ontspannen duurloop zonder muziekje. Even lekker de gedachten laten gaan om weer fris aan de nieuwe week te beginnen want het wordt nu even stil op mijn blog.

Maandag nog wat werk voorbereiden en dinsdag vertrek ik naar Praag. Net als vorig jaar is de Europese JVC Key dealermeeting in de Tsjechische hoofdstad. De loopschoenen gaan mee dus als het even lukt doe ik nog een klein rondje woensdagochtend. Volgende update a.s donderdag.
Na shledanou! (Tot ziens)

Data van de loop: 26,4KM, 2:34 uur, 5:52min/km, 10,2km/u,
2178 Kcal, 139bpm (69%HR)


duurloop 1801
Lekkere loop langs de Oude Rijn

>