Snelle ambtenaar

Het verhaal van: Wat zegt de ene ambtenaar tegen de andere als ze elkaar op de gang tegenkomen? “Kan jij ook niet slapen?” gaat niet op voor elke overheidsdienaar. Neem nou Minister Gerda Verburg:

Marathon Gerda

DEN HAAG – Minister Gerda Verburg van Landbouw beziet de Europese hoofdstad Brussel 25 mei eens van een heel andere kant dan vanuit vergaderzalen. Ze rent die namiddag de 20 kilometer door Brusselse straten.

Noodgedwongen zal Verburg zich wel moeten haasten op het zware heuvelachtige parcours, want vlak na de tocht vertrekt haar vliegtuig naar het Sloveense Ljubljana voor EU-beraad. Ministers van Landbouw van de 27 EU-landen komen daar vanaf zondagavond drie dagen bijeen wegens de snel stijgende voedingsprijzen en de krappe agrarische voorraden.

De sportieve minister Verburg (50) liep in oktober al een marathon op het Olympisch parcours in Peking. (3:27:14) Dat gebeurde ook in de krappe tijd tussen een werkbezoek aan China en EU-beraad in Luxemburg.

Omdat voor marathons veel trainingstijd is vereist, besloot Verburg om tijdens haar ministerschap alleen nog kortere afstanden te lopen, zoals de 20 kilometer door Brussel.

Bron: de Volkskrant


Verder is er gisteravond ook nog gelopen in de omgeving van Alphen aan den Rijn: 11,2KM in 1:02uur in Zg- (ontspannen tempo), 914 Kcal. Leuk om te merken is dat de loop (met 10 versnellingen op het einde) gedaan is in een tempo van 5:36 met een gemiddelde hartslag van 141bpm (70%HR). Het lijkt erop dat die verplichte rust mij goed gedaan heeft vwb mijn hartslag.

>