Dam tot Dam by night Ontmoetingspunt

Aankomend weekend zal (door de dubbele editie) één van ‘s werelds grootste hardloopevenementen van start gaan: De Dam tot Dam loop. Deze keer, vanwege het 25-jarig jubileum zal er een éénmalige Dam tot Dam by night editie plaatsvinden. Behalve de vertrouwde 16,1KM op zondag wordt er dit jaar ook op de zaterdagavond ervoor de 10 Engelse mijl gelopen. Zo zullen er 60.000 deelnemers van Amsterdam naar Zaandam onderweg zijn.


20090913-DTDnummer600.jpg

De Dam tot Dam heb ik één keer gelopen, in 2006, voor Right to Play. Mijn indruk: veel en veel te druk. Voordat je voorbij alle businesslopers van KLM, Albert Hein en weet ik veel wie nog meer ben je al zeker 10 minuten van je tijd kwijt. Nee, de DtD is niet mijn ding maar voor de by night editie maak ik graag een uitzondering. Alle lopers zullen in het speciale jubileumshirt lopen en dat geeft sowieso al een heel leuk sfeertje wat mij terug doet denken aan de Nike Human Race in Parijs 2008.

Ik ga niet voor een PR in Amsterdam, daar vind ik het te druk voor (heb 5 startvakken voor mij met ongetwijfeld veel lopers die wat langzamer (en breed uit) zullen lopen) en ik wil nog niet knallen 2 weken na mijn PR op de marathon. Nee, in Amsterdam ga ik heerlijk genieten, van al het publiek, de muziek, de sfeer en gezellige hardlopers. Wat één ding is zeker, het wordt weer een bloggers en twitteraars feestje!! Want vele hardlopers die op één of andere digitale manier hun verhalen delen zullen aan de by night editie meelopen.

20090913-lampie.jpg

Het ontmoetingspunt voor de bloggers/tweeps zal, net als in 2006, Smits Koffiehuis zijn. Het koffiehuis is niet te missen zijn want het pal naast het Centraal Station. Kom lekker met de trein naar Amsterdam, dat bespaart je veel parkeerellende en drukte in Zaandam. De trein brengt je tot slechts enkele honderden meters van de startvakken af. Er zal worden gestart van 18:00 uur tot 19:50 uur dus met alle bloggers afspreken zal niet lukken dus kijk maar gewoon of je bekenden ziet voor het koffiehuis. Na afloop zal van de loop zal er door diverse bloggers/tweeps nog wat gedronken worden. Verzamelpunt hiervoor is de ontmoetingsplek bij de ingang van Sporthal De Vang in Zaandam.

O ja, heb je gelezen dat er prijzen zijn te winnen voor de meest fraaie creaties? Welke creaties? Verlichting staat centraal, dus doe eens gek. Ga nou eens niet voor een supertijd (lukt toch niet in de drukte) naar geniet en doe wat leuke verlichting op/om. Uw webmaster gaat op de versiertoer en zal zeker ‘een lichtend’ voorwerp zijn! (niet helemaal zoals hiernaast hoor)

Laat even een reactie achter als je meeloopt en hoe laat je start zodat je kunt zien wie je mogelijk gaat ontmoeten bij het koffiehuis. Alvast onwijs veel plezier met de by night editie van de Dam tot Dam loop 2009 en tot in Amsterdam of Zaandam!

ps: ik ben er zo rond 17:30 uur bij het koffiehuis en start om 18:40 uur… nog niet echt donker dan… maar ja..
ps2: even iets heel anders: Felicitaties voor alle RunWinschoten kanjers en dan in het bijzonder de 100KM debutanten: Léonie, Richard en Rinus. Wat een afstand.. Diep respect!

>