VIP behandeling bij Groet uit Schoorl 2012

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse hardloopfeestje. Als sinds 2007 breng ik in Schoorl een weekendje door als daar de Groet uit Schoorl Run wordt gehouden. 10, 21 of 30KM door de schitterende omgeving van de Schoorlse Duinen. Dit jaar zou het zelfs een bijzondere editie worden, bijzonder voor Inge, de prijswinnares van het VIP arrangement in Schoorl.

Na een lekkere lunch in Hotel Akersloot kwam ik om 14:30 uur aan bij Hotel Jan van Scorel. Een prima plek om zo’n weekendje door te brengen. Luxe kamers en een hotel wat van alle gemakken is voorzien en daarbij ook nog dicht bij start en finish ligt. Bij het inchecken kwam er een leuke dame aangehuppeld… nee, geen kamermeisje maar Ans, beter bekend als Mrs. Hardlopendeboer. Da’s toevallig, dit gezellige stel ook in het Jan van Scorel.

Parcoursverkenning op zaterdag met Inge

Niet veel later kwam Inge aangereden die helemaal in haar nopjes was dat ze een VIP behandeling had gewonnen: een gezamenlijke training, verblijf in een luxe hotel met ontbijt en een persoonlijke haas voor haar 30KM wedstrijd op zondag. Nadat we ons hadden omgekleed in warme kleding, het was nog steeds erg koud, liepen we een rondje van 5KM waarbij ik “Schoorl-Newbee” Inge de omgeving liet zien waar we morgen zouden lopen. Een nuttige en vooral gezellige training. Onderweg kwamen we wat hardlopers tegen: Angeline en Marjon uit Nieuw Vennep en zelfs Michel Butter herkende mij toen we elkaar passeerde 🙂

Nadat we in het hotel gerelaxt hadden was het tijd om de inwendige mens te versterken en samen met John, Ans, Petra en haar Erik, Nesrine met haar Robert en goede vrienden van Nesrine schoven we aan tafel in restaurant HonkyTonk. Het eten was lekker maar je moet geen haast hebben.. pfff.. je zou toch zeggen dat heel Schoorl rekening zou moeten houden dat hun dorp vol zit met hardlopers die snel iets willen eten en dan niet 1,5 uur op hun hoofdgerecht willen wachten.. nou ja, het gezelschap maakte veel goed. Nesrine was zo verstandig om morgen niet te lopen. Nog te veel last van haar knie maar ze zou wel op verschillende punten foto’s gaan maken!

Nog even tijd voor een afzakkertje in bar van het hotel en daarna op tijd naar bed, morgen moest er wel 2:45 gelopen worden op de 30KM. De volgende ochtend heerlijk ontbeten met Inge, John en Ans. Om ons heen vele toppers uit binnen- en buitenland, zoals Lindsey van Marrewijk, leuk om daar bij te zijn.

Gezellige tweetup in Schoorl - Foto: Nesrine

In de sporthal van Schoorl was er een tweetup met leuke hardlopers en een hoop nieuwe gezichten die tot nu toe alleen maar bekend waren van twitter: Vanessa, Marieke, Marek, Martin, Robert Jan, Jolanda, Thierry, John, Ans, Marco en nog veel meer. Daarna was het tijd voor actie. Met Inge liep ik naar het startvak waar je een veilig plekje achteraan pakte, rustig aan beginnen toch? De meute kwam in beweging maar Inge moest nog even een dixie opzoeken… toch wat spanning? Ondertussen vroeg een aardige hardloopster of ze met mij met RunningRonald op de foto mocht… het wordt steeds gekker.. maar wel leuk 🙂

Pieter Jan, Jolanda, Inge en Marco, bijna klaar om te starten

Niet veel later liepen Inge en ik samen over de startlijn, bijna als laatste lopers maar nu begon het grote inhaalwerk. Nesrine stond iets verderop en had mijn breaker van John aangepakt. In de drukte was ik deze vergeten in de sporthal en John kon ik niet meer terugvinden… goed geregeld zo met fotografe van de dag Nesrine. Het doel van de 30KM vandaag was dus die 2:45 uur eindtijd, wat betekende dat we met een tempo van 5:30 moesten lopen. Inge wilde eigenlijk met 5:45min/km van start maar ze liep goed en makkelijk dus de rondjes kwamen allemaal sneller uit. We liepen door de straten van het dorp, inmiddels kan ik de wegen in Schoorl wel dromen. Het dorp uit richting Groet en weer via de Oorsprongweg terug door Schoorl op weg naar de ingang van de duinen waar opnieuw Nesrine zou staan.
Onderweg veel enthousiast publiek en ja, als haas kan ik het dan niet laten om met het publiek te spelen: “Jullie zien er goed uit” riep een dame, waarop ik antwoordde dat zij er ook goed uitzag. Een hardloopster reageerde met: “pas maar op, straks heb je een boze echtgenoot achter je aan”.. hihi, die moet dan wel heel hard kunnen lopen. Op 5KM haalden we Marcel en Wendy in.. dat was leuk!! ff dollen onderweg en weer verder.

Net fris gestart! - Foto: Nesrine

Daarna nog even uitbundig naar Nesrine gezwaaid en rechtsaf richting “de Berenkuil” hier en daar een lichte klim in de route maar Inge ging nog steeds goed. Ze kwam netjes achter mij aan terwijl ik aan de linkerkant probeerde ruimte te maken voor haar. Dat viel nog niet mee, Schoorl is druk, heeeel druk. Hier zagen we Angeline weer, topper uit Nieuw Vennep en ook mijn Friese konijntje Anthe, die haar eerste 30KM liep in Schoorl. Inge had het inmiddels warm gekregen en deed haar hardloopjack uit en in haar camelbag. Ik vroeg of ze het fijn vond als ik haar waterrugzak zou dragen. Het drinkslangetje is lang genoeg om uit te drinken als ik naast haar liep. En zo gingen we verder. Langzaam liepen we in op het gemiddelde tempo naar de gewenste 5:30km/min.. een eindtijd van 2:45.. het ging ons zeker lukken.

Op 16KM en dik op schema - Foto: Frits van Eck

Bij 16KM ging het licht sneeuwen en liepen we tegen de wind in. Ik ging voor haar lopen maar ze heeft wat moeite met ‘treintje’ lopen maar schuin achter mij vind ik ook prima. Inge ging nog steeds goed en had er duidelijk zin in. Onderweg werd ik een stuk of vijf keer herkend en vooral aangespoord om door te blijven gaan met mijn weblog… Inge zei: “Ik weet niet of ik dit wel aan kan hoor” 🙂

We bleven maar lopers inhalen en voor we het wisten liepen we alweer richting Groet om daarna Schoorl weer in te gaan. Nu brak er wel lichte paniek bij mij uit.. waar is dat wisselpunt van de 21 en 30KM? In mijn herinnering was dat punt op 18KM maar nu liepen we al bijna op 19KM. Inge zei bij 14KM al dat ze wat last had van haar knie maar dat dat nu toch niet echt fijn aanvoelde… ze twijfelde.. doorgaan met 30 of stoppen met 21KM? Ik vertelde haar dat ze geen risico moest nemen en dat als ze wilde stoppen dat zeker geen schande is maar een verstandige beslissing. Inge bleef twijfelen maar toen zagen we het wisselpunt op 20KM… linksaf naar de sporthal of rechtdoor over de Oorsprongweg…. nu moest Inge de knop doorhakken.. ze baalde flink maar na wat krachttermen besloot ze links af te slaan.. ondanks dat ze wel drie keer had gezegd dat ik rechtdoor moest lopen voor mijn 30KM liet ik mij niet ‘wegsturen’. Samen uit samen thuis Inge, de haas blijft bij je!

De laatste kilometers versnelde Inge, ze wilde duidelijk deze halve marathon snel afwerken. Een beetje sip kwam ze over de finish en nam de ‘Schoorl handdoek’ in ontvangst en wilde even over een hekje ‘hangen’. Gelukkig kon ze alweer snel lachen. Haar eerste keer in Schoorl verliep anders dan gepland maar ze heeft wel 21KM genoten… die 30KM komen echt nog wel een keer daar. Terwijl Inge zich liet masseren ging in kijken bij de finish. Marco, Jolanda, Wendy, Marcel en Edwin heb ik zien finishen en ik kon ook nog even hallo zeggen tegen een hardloopster die nog gekker is dan ik… ja, ze bestaat echt: Andrea, zij zou vandaag de 10KM lopen.

Inge en ik gingen terug naar het hotel om te douchen en ons gereed te maken voor de afterparty. We blijven vaak nog even plakken in het dorp met een hapje en drankje. Inge wilde weer op tijd thuis zijn voor haar gezin en ik nam afscheid van haar. Met John, Ans, Petra, Erik, Edwin, Ellemieke en Andrea bleven we nog even lachen… dat we weer zo lang moesten wachten op ons eten vertellen ik maar niet… het hoort blijkbaar bij Schoorl. Het was in ieder geval weer een topweekend!

Inge, dank je wel voor de gezelligheid! Ik vond het leuk om met jou het VIP weekend door te brengen!
Mijn foto’s vind je in mijn Flickr-AlbumTraditiegetrouw een foto bij de Klimduin, normaal met Broeder Richard maar deze keer met Broeder John

>