Nike Human Race 2009 – Trash Run

Nike doopt Human Race 2009 in Nederland om tot “Trash Run” – 10.000 kilogram vuil ophalen met hardlopen

Amsterdam, 30 september 2009 – Op 24 oktober 2009 organiseert Nike een nieuwe editie van de Human Race. In Nederland staat de wedstrijd over tien kilometer dit jaar in het teken van “Trash Run”, waarmee Nike 10.000 kilo vuil wil verzamelen.


20091001-Nike-HR.jpg
Op 24 oktober weer net zo’n feest als vorig jaar, zoals hier bij de Nike Human Race in Parijs

Op 24 oktober organiseert Nike de Human Race 2009; een virtuele race waar iedereen via nikeplus.com aan kan deelnemen. In verschillende steden wereldwijd kunnen hardlopers ook aan een fysieke Human Races meedoen. Dankzij Nike+ kunnen mensen op iedere straathoek, in ieder land zich met elkaar verbinden om deel te nemen. Vorig jaar telde dit grootste hardloopevenement ter wereld ruim 780.000 deelnemers. De Engelse wereldtopper en ambassadrice van de Human Race Paula Radcliffe, roept mensen op mee te lopen op 24 oktober.10.000 kilo vuilnis
In Nederland ligt het startpunt van de fysieke races bij de 22 vestigingen van Run2Day. Naar verwachting zullen ruim 5.000 hardlopers meedoen aan de Nederlandse editie, die voor de gelegenheid het thema Trash Run mee heeft gekregen. Bij dit fenomeen – populair in onder meer de Verenigde Staten – zetten de deelnemers zich tijdens hun tien kilometer in om straatvuil te verzamelen. Over het in toaal 220 kilometer tellende parcours hoopt Nike op deze manier liefst 10.000 kilogram vuil op te halen.

Over de Nike+ Human Race
De Human Race is een initiatief van Nike om zoveel mogelijk mensen op één dag aan het lopen te krijgen. Met hulp van het systeem van Nike+ kunnen hardlopers via de website overal ter wereld deelnemen aan dit evenement. In Nederland vindt de organisatie plaats in samenwerking met hardloopspeciaalzaak Run2Day. Lopers kunnen zich aanmelden voor de Nike+ Human Race via www.nikeplus.com.

Doe mee! Doe je schoenen aan en laten we op 24 oktober met zo veel mogelijk mensen gaan hardlopen!! De hele wereld loopt mee, jij toch ook?

>