Texel Halve Marathon – Gastblog van Sylvia

Texel halve marathon, 26 september 2010

Running Ronald zou de halve marathon op Texel eigenlijk lopen, maar er kwam een Zweeds avontuur voorbij de Lidingoloppet 30 km Cross in Zweden, Running Ronald was verkocht en het beschikbaar komen van het leuke startnummer 123 was een feit. Ja, ik wil wel naar Texel lijkt me heel leuk en bijzonder. Nou dat was het zeker.

Samen met 1600 lopers op de veerboot. In de laadruimte nog een klein beetje inlopen. Een Braziliaanse band brengt de sfeer trommelend goed op gang, tijdens het aanmeren stijgt de spanning (en de warmte), klaar voor de start, de laadruimte gaat open, de scheepshoorn toetert……af! Wauw leuk moment hoor. Het duurt wel even om te starten maar daarna loop je het mooie Texelse platteland in met natuurlijk de bijbehorende schaapjes….

Nr. 123 op Texel

In Den Hoorn komt de splitsing van de 10 en 21 km, ff goed opletten dus. Het is een zeer gevarieerd parcours platteland, duinen, bos, ruiterpad, strand. De sfeer onderweg is prima. Drinkposten en overige organisatie ook goed geregeld. Finishen in de hoofdplaats van Texel Den Burg. Je wordt flink aangemoedigd die laatste kilometers. Na afloop een leuke tastbare herinnering en een mooi T-shirt. Nog wat drinken en fruit eten en dan op weg naar de douches, die overigens dichtbij de finish zijn in sporthal ‘Ons Genoegen’. Zo waar lekker warm water, yes! Met de pendelbus weer terug naar de veerboot en vanaf het bovendek met een lekker drankje nagenieten van een geslaagde dag! Mijn nettotijd 1:45:53.

Running Ronald bedankt voor het startnummer, ik heb een zeer leuke dag gehad, ben een unieke ervaring rijker! Je houdt een hapje eten tegoed.

Nog een leuke anekdote, ik realiseerde mij pas later dat ik in de kleedkamer van de sporthal gezellig heb staan kletsen met Paula IJzerman, beter bekend als de Ironlady. Paula heeft een mooie 2e prijs gewonnen in de categorie VSEN.

>