Nieuwe duurlooproute / 24 KM

Vandaag weer tijd voor de duurloop. De bekende loop door de weilanden van Woubrugge, Koudekerk en Hazerswoude ben ik een beetje zat dus tijd voor een nieuwe route. Vanochtend even wat wegen nagemeten, qua afstand dus, op www.map24.nl en kwam uit op 24KM voor de volgende loop:

Van huis weg (Alphen a/d Rijn, nabij Weteringpark), richting Woubrugge, Hoogmade, A4 over en langs richting Leiderdorp, langs de Rijndijk weer terug via Zoeterwoude en Hazerswoude Rijndijk, Koudekerk om uiteindelijk weer thuis te eindigen.

Het weer was gelukkig goed..joepie, geen regen, geen wind, nog een beetje zon, dus ideaal loopweertje. Bij de A4 was het even opletten want daar zijn, door de aanleg van de HSL nogal wat kruisingen, viaducten etc veranderd. Ongewild heb ik mijn loop nog met een paar honderd meter verlegend door een verkeerde afslag te nemen bij het HSL terrein. Ik kwam terecht tussen kiepwagens, schovels en ander brute machines. .. (vervolg: read more..)


In Leiderdorp is het niet fijn lopen, een stuk van ongeveer 1500 meter gaat door ‘t Loevestein, een straat met klinkers die ongelijk liggen en een aanslag op je knieën vormen. De volgende keer ga ik maar even via een andere weg naar de Stierenburg op de grens van Leiderdorp/Leiden.

Op de terugweg weer in gevecht met wat vliegen, drie hebben geprobeerd mij extra energie te verschaffen door zich vrijwillig in mijn mond te nestelen. Een van die vliegbeesten was nogal hardnekkig en moest met sportdrank met mijn laatste gelpack van Esther worden weggespoelt… Die gelpacks zijn overigens lekker en ik heb het gevoel dat ze je best wel wat energie geven.. of is dat psychologisch ?

Anyway… na 1,5 uur kwam er weer bekend terrein in zicht (de Koudekerksebrug, waar ik 21 jaar lang 200 meter vanaf heb gewoond) en volgende de laatste 6 KM naar huis. De laaste kilometers zijn pittig maar toch kon ik op de laatste 1000 meter toch nog een eindsprintje eruit persen.. voor de statistici onder u:
Afstand: 23,8 KM / tijd: 2:07:11 / Gem. snelheid: 11,2 KM / Gem. hartslag: 159 BPM / verbruik: 2014 kcal

tot slot: toen ik keuken inliep om een sportdrankje te pakken lag er een briefje van Miranda waarin ze schreef dat ze het erg knap vond dat ik zo goed mijn best deed met hardlopen en dat ze graag met mij mee wil gaan naar New York. Afsluitend met de nodige xxx’jes .. kijk; dat is nou leuk thuiskomen.

>